FC Jeugd zet goede voorbereiding door in bekerstrijd

Lelystad '67

Groep 1 18

12 september 2020 18:00

Onbekend

In een zeker van Edese zijde zeer goed gespeelde wedstrijd versloeg FC Jeugd het sterke Lelystad’67 met 2-1.

Eip Janssen

Daarmee bereikten de Edese tweedeklasser voortijdig de knock-out fase.

,,Een hele goede wedstrijd tegen een echt sterke tegenstander. Ik ben zeer tevreden dat we in de bekerstrijd goed gepresteerd hebben. De wedstrijd tegen Nunspeet dinsdagavond kan met vertrouwen tegemoet worden gezien. We hoeven geen risico’s meer te nemen. De buit is binnen”, lacht FC Jeugdtrainer Mohammed Mouhouti breeduit.

Hij zag zijn ploeg al in de eerste minuut een 1-0 voorsprong nemen.

,,Mustafa Tirgil was heel alert. Zo’n begin is mooi en geeft de ploeg een boost. We wisten niet precies wat we van Lelystad mochten verwachten. Achteraf zeg ik een hele goede test.”

De gasten kwamen halverwege de eerste helft op een gelijke stand: 1-1. De gelijkmaker kwam uit een strafschop omdat Illiass Lakhal bij een valpartij hands zou hebben gemaakt.

,,In de tweede helft zijn we ons eigen spel gaan spelen. Je zag met de minuut dat dat beter ging. Met nog een minuut of tien op de klok bracht Mustafa Tirgil de beslissing: 2-1. Hij pikte een van achteruit diep gespeelde bal goed op.”

FC Jeugd zag het recente beleid te komen tot een brede selectie beloond.

,,Hassan Hammouchi en Anass Lahnine kampen met een hamstringblessure. Ik verwacht dat dat wel even duurt. Gelukkig was Gökhan Yilmaz wel weer beschikbaar. Zondag starten we de competitie bij DCG (Amsterdam). Dan moeten we er staan. De volgende bekerfase is leuk maar ons boeit vooral de competitie”, sluit Mouhouti af.