Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 18

Sportparkweg 8
6717LD
EDE GLD
tel. 0318-632408

FC Jeugd verloor op eigen veld met 1-4 van het Westervoortse AVW ‘66. Door deze nederlaag is FC Jeugd uitgeschakeld in de bekerstrijd.

door Eip Janssen

Een uitschakeling die volstrekt onnodig was. Bij een 1-2 achterstand en nog een kleine tien minuten te spelen was FC Jeugd nog steeds verzekerd van de knock-outfase. Dit kwam omdat DTS Ede toch wel verrassend met 1-2 bij het Elster Spero verloor.

Maar alle rekenarij aan de zijlijn kon de prullenbak in toen FC Jeugd in de slotfase nog twee doelpunten weg gaf.

Het begon voorspoedig voor FC Jeugd. Anass Lahnine opende de score voor de Edenaren: 1-0. De 1-1 van AVW ‘66 was behoorlijk omstreden. Maar uiteindelijk besliste de arbiter van dienst dat er geen sprake was van buitenspel. Martijn Derksen mocht het doelpunt op zijn naam schrijven: 1-1. Drie minuten later mochten de AVW ‘66 spelers ongehinderd het middenveld oversteken. Goran Milojevic gaf het beslissende tikje: 1-2.

In de tweede helft heeft een fel strijdend FC Jeugd, dat een aantal belangrijke pionnen als afwezig mocht noteren, gestreden voor een beter resultaat. Er kwamen aan beide zijden kansen maar de schutters hadden het vizier niet op scherp staan.

In de slotfase wist AVW ‘66 nog twee maal te scoren. De eindstand 1-4 winst was voor de Westervoortse ploeg genoeg als poule winnaar door te gaan. DTS Ede haalde opgelucht adem en liet FC Jeugd op doelsaldo als derde in de poule eindigen.