Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 18

De Pas 3
6662BK
ELST GLD
tel. 0481-375710

Tweedeklasser FC Jeugd bedwong Spero in Elst met 1-3. Door deze zege gaan DTS Ede en FC Jeugd met vier punten aan kop in de poule. Het Westervoortse AVW ’66, komende zaterdag de tegenstander volgt op een punt. Spero, puntloos is uitgeschakeld.

door Eip Janssen

,,De bekerstrijd is leuk en als we een ronde verder komen mooi. Maar de focus ligt echt op de competitie. Daar houd ik met mijn opstelling en wissels ook rekening mee”, stak FC Jeugd trainer Mohammed Mouhouti van wal.

Beide ploegen speelden een zeer acceptabele wedstrijd. De thuisclub nam na ruim twintig minuten spelen een 1-0 voorsprong via Jihad Oulad Baktit.

,,Een korte drinkpauze gaf mij de gelegenheid de ploeg op scherp te zetten. Mohammed El Azzouzi bracht ons op een 1-2 voorsprong bij Spero. Een goede ploeg die al jaren bovenin meedraait in de tweede klasse”, aldus Mouhouti.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen. Maar het vizier stond niet echt op scherp. Atakan Keskin zette met nog een kwartier te spelen de 1-3 eindstand op het scorebord.

,,Een mooie verdiende winst. De ploeg kent nog wat afwezigen. Maar we hebben nog twee weken voordat de eerste competitiewedstrijd begint. Ik verwacht zaterdag tegen AVW’66, dat ongetwijfeld voor zijn laatste kans zal strijden, een beeld te krijgen hoever we zijn”, besluit de FC Jeugdtrainer.