EDE GLD
tel. 0318-632408

FC Jeugd en SO Soest sloten de tweede competitiewedstrijd af op 0-0.

door Eip Janssen

,,Daarmee zullen de gasten vast wel tevreden zijn. Wij zeker niet. Wat een kansen heeft de ploeg laten liggen”, verklaarde FC Jeugdtrainer Mohammed Mouhouti. Hij zag gedurende de wedstrijd zeker acht honderd procent kansen. Dat is het positieve aan de wedstrijd geweest.

,,Maar het was steeds ‘net niet’. Ik weet zeker dat als er eenmaal was gescoord de overwinning binnen was geweest. In de eerste helft heeft onze doelman Özkan Yilmaz niets te doen gehad. In de tweede helft moest hij tweemaal even handelend optreden”, ging de trainer verder.

Hij zag zijn ploeg ook nog tegen een aantal gele kaarten oplopen. Hakan Yilmaz werd met twee keer geel een minuut of tien voor tien naar de kleedkamer gestuurd. ,,Ik ben altijd correct naar scheidsrechters. Dit was een jonge scheidsrechter die nog nooit op zondag had gefloten. Hij leek me wat angstig. Duels waar vaak dit soort type schouderduwen honderd keer per wedstrijd voorkomen werden nu als ‘geel ‘ beoordeeld.”

Mohammed Mouhouti was wel zo reëel de 0-0 niet alleen aan de scheidsrechter op te hangen. ,,Doelpunten beslissen een wedstrijd. Je kunt nog zo goed spelen of beter zijn dan je tegenstander. Er moet wel gescoord worden om jezelf als team te belonen. Ik ben deze wedstrijd tevreden over het spel en de inzet. Geen paniek, want wij gaan meedraaien”, sluit de trainer af.

Zondag gaat FC Jeugd bij het  Amsterdamse Rksv DCG.