Noorddammerweg 48 C
1187ZT
AMSTELVEEN
tel. 020-6451835

FC Jeugd heeft zondagmiddag bij Roda’23 (Amstelveen) een meer dan verdiende 0-1 zege behaald. Daarmee is FC Jeugd het op de voorlaatste plaats staande Nieuw Utrecht tot op een punt genaderd.

,,Ik heb geen tactische bespreking gehouden. Wel ingespeeld op de eerzucht en emotie van het team. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Met hart en ziel heeft de selectie gestreden om de punten. Dat het een driepunter is geworden, vervuld mij met trots”, opent FC Jeugd trainer Mohammed Mouhouti.

Binnen zes minuten stond FC Jeugd bij Roda’23 op een 0-1 voorsprong. Het was routinier Ahmet Kiliç die scoorde. ,,Daarna kregen we weer vele kansen om de score te verhogen. Maar dat is eigenlijk al het hele seizoen ons probleem”, oordeelde Mouhouti. Roda’23 had wel ontzag voor FC Jeugd en speelde vanuit de counter. ,,Daarin waren ze heel gevaarlijk en ze kwamen er met snelheid uit. Na ruim een half uur werd een doelpunt van Mustafa Tirgil wegens buitenspel afgekeurd. De twijfels waren groot”, baalde de FC Jeugdtrainer. Daarna lieten Atakan Keskin en Elmiris Avdic kansen 1 op 1 op de Amstelveense doelman liggen.

,,Özkan Yilmaz had met een belangrijke redding een groot aandeel in de voorsprong bij rust”, analyseerde Mouhouti. Hij zag zijn ploeg verder nauwelijks in gevaar komen. In de tweede helft sloeg het noodlot voor FC Jeugd qua spelers toe. ,,Ahmet Kiliç en Atakan Keskin vielen geblesseerd uit. Even afwachten of zij volgende week kunnen spelen.” Hoewel FC Jeugd wat onder druk kwam te staan kregen de Edese ploeg vanuit een counter de beste kans. ,,Mustafa Tirgil werd in het strafschopgebied onderuitgehaald. Een honderd procent strafschop werd niet gegeven”, baalde de Edese coach. Hij liet zijn ploeg het laatste kwartier in een 1-5-3-2 systeem spelen. Ondanks een lange blessuretijd kwam FC Jeugd niet in de problemen.

FC Jeugd staat nog laatste met 14 punten. Nieuw Utrecht heeft er 15 en beide ploegen moeten nog twee keer aantreden. FC Jeugd doet dat zondag op eigen veld tegen PCCV.