Sportparkweg 8
6717LD
EDE GLD
tel. 0318-632408

"Het was echt een kelderduel, waarin wonderschone mooie doelpunten van onze kant uiteindelijk een zege opleverde. ik moet mijn ploeg echt een compliment geven. De werklust en inzet was geweldig. En dat met een elftal waarvan meerdere spelers nog weinig minuten in de hoofdmacht hebben gemaakt.' Opende trainer Mohammed Fares.

De FC Jeugd trainer wilde zich geen moment verschuilen achter de spelers die niet in het veld stonden. "je hebt een gretig elftal gezien waarbij er drie geweldig mooie doelpunten werden gemaakt. De laatste en de 3-2 van Redouan Toutouh zes min in blessuretijd kwam echt als geroepen." Fares sloeg de spijker op zijn kop. Een duel tussen twee ploegen die om lijfsbehoud in de derde klasse vechten. "je wint geen drie maar eigenlijk zes punten in dit duel". ging Fares verder.

Nadat wat kansen over en weer waren gemist zette Ilker Ozturk de Edenaren op voorsprong (1-0). Zijn schot van een meter of twintig zeilde in de kruising. Het werd nog mooier op het moment dat Tolunay Durmus defensief falen van Angeren afstraft (2-0). Op slag van rust kwam Angeren uit het niets op 2-1.

"Altijd een lastig moment. Toch gingen we er goed mee om." Na ruim een uur spelen trok de Oldenzaalse scheidsrechter de aandacht naar zicht toe. Uit het niets wees hij naar de stip, wegens vermeend hands van Eray Basoglu. Dit was een cadeau wat Angeren graag uitpakte 2-2.

Vanaf dat moment werd het een hectische slotfase. De vlam sloeg in de pan en beide teams mochten de scheidsrechter dankbaar zijn dat er geen spelers vroegtijdig de kleedkamer werden gestuurd. Trainer Fares wisselde verstandig om rust en spelers te beschermen. Zo'n 10 minuten voor tijd claimde Angeren dat een bal achter de lijn was gepakt door doelman Özkan Yilmaz. Uiteindelijk was het FC Jeugd die aan het langste eind trok door diep in blessuretijd met een wonderschone doelpunt 3-2. Het eindsignaal werd gevierd, alsof zojuist een kampioenschap was behaald.

"Mooi toch, ik ben trots op mijn spelers dat zij in deze heksenketel de driepunten hebben thuisgehouden." sluit de enthousiast meeleven Mohammed Fares af.