Datum

6 mei 2012 10:00

Accommodatie

Onbekend

Na een loodzwaar seizoen met vele tegenslagen is het FC Jeugd 2 gelukt om het felbegeerde kampioenschap binnen te slepen. De concurrent heeft haar inhaalwedstrijd niet kunnen winnen en daarmee was Jeugd 2 niet meer in te halen in de competitie. Hierdoor was het belang van de uitwedstrijd tegen ZVV ook weggevallen. Niettemin wilden beide partijen op een goede en leuke manier het seizoen afsluiten.

FC Jeugd begon goed en met focus aan de wedstrijd. Al snel zat ZVV vast op haar eigen helft. Spitsen waren constant aanspeelbaar en continu bezig met positiewisselingen. Zo ontstonden al snel wat kansen voor Jeugd. De keeper werd zowel van afstand als via de voorzetten getest. Aanvoerder en tevens laatste man Devrim Gunaydin zette de lijnen en het spel goed uit. Zo werden zeer vaak de backs Feridun Bekar en Tolga Karpuz continu vrijgespeeld om via de vleugels op te komen. Uiteindelijk viel de 0-1 wederom door goed druk zetten van Mustafa Ozturk en Salim Tirgil. De opbouw van ZVV werd continu verstoord en uit de omschakeling creëerde Jeugd een man meer situatie (3 tegen 2). Doordat de verdedigers teveel twijfelde wat te doen, kon Mustafa Ozturk zelf vrij eenvoudig met een geplaatst schot scoren. Jeugd voerde daarna het tempo verder op, terwijl ZVV vooral op de counter loerde. Zo scoorde Yavuz Aydin de 0-2 via een solo die hij bekwaam afrondde met een geplaatst schot in de hoek. Het derde doelpunt was de mooiste van de dag en kwam via een ingestudeerde vrije trap tot stand. Terwijl iedereen op een voorzet zat te wachten krulde de club topscorer Mustafa Ozturk de bal prachtig in de lange hoek (0-3). Al is de topscorers titel nog steeds betwist onderwerp binnen het elftal (gebrekkige administratie…) binnen een minuut na het derde doelpunt rondde Sedat Akdeniz via een combinatiespel over meerdere schijven bekwaamd af met een schuiver in de lange hoek (0-4). ZVV kon wel eerder de aansluiting vinden maar het ontbrak aan een goede finale pass. Dit was tevens ook het ruststand.

Tweede helft zakte de scherpte bij Jeugd wat weg (nog steeds onbekend wat er in de rust allemaal is gedronken). ZVV drukte nu toch stevig door en dat resulteerde in gevaarlijke counters met uiteindelijk de 1-4. Vervolgens liet ZVV zien dat ze ook een vrije trap specialist in huis hebben (2-4). Daarna herpakte Jeugd zich om alsnog de wedstrijd in stijl af te sluiten. Fatih Tosun schoot in 88’ minuut alle frustratie van zich en knalde de bal onhoudbaar in de hoek (2-5). Hiermee was het feest compleet en kampioenschap een feit!