Nacompetitie: De Paasberg 3 - 2 FC Jeugd

28 mei 2012 14:00

Scheidsrechter

Wiggers, O.W.B.

Onbekend

FC Jeugd is Edes hoop in bange voetbal dagen. De vijfdeklasser is na het nipte 3-2 verlies bij De Paasberg, nog volop kanshebber voor promotie naar de vierde klasse.

En zou het trainersdebuut van de jonge maar gedreven Habib al Mohsinawi, nog meer glans geven. ,,Niet te vroeg juichen, want FC Jeugd heeft wel vaker aan de promotiepoort geklopt. En dan ging het op de valreep net nog mis. Maar ik kan niet ontkennen dat onze uitgangspositie behoorlijk is. De 3-2 in de laatste minuut kon wel eens heel belangrijk zijn", aldus de FC Jeugd trainer.

De eerste wedstrijd tussen De Paasberg en FC Jeugd om promotie naar de vierdeklasse, kende volgens Al Mohsinawi twee gezichten. De eerste helft was van beide kanten zeer matig, maar in het tweede bedrijf was er maar een ploeg die voetbalde. Een speler van De Paasberg zei me dat de strijd geen tien minuten langer had moeten duren, dan waren ze gezien geweest", aldus Al Mohsinawi.

De strijd tussen het Arnhemse De Paasberg en FC Jeugd was op voorhand extra beladen. Drie dagen eerder lekte uit dat drie Arnhemse spelers, de neefjes Ümit, Murat en Erdal Sneyer, komend seizoen de gelederen van FC Jeugd gaan versterken. Zij besloten in het tweeluik niet voor de Arnhemse club aan te treden.

Trio

,,Het klopt dat wij contact met ze hebben gehad. Mondeling hebben zij toegezegd naar FC Jeugd te komen. Maar zolang er geen officieel getekend overschrijvingsformulier binnen is, bevestigen wij de komst niet", aldus FC Jeugd secretaris Senol Pehlivan. De spelers deden er niet geheimzinnig over. Ümit, een echte nummer 10, en de aanvallers Murat en Erdal, keken geïnteresseerd maar ook met gemengde gevoelens toe. ,,Natuurlijk is dit een vervelende situatie. Met De Paasberg waren we graag gepromoveerd", besloten zij.

,,Ik heb niets gemerkt van animositeit", vervolgde Habib al Mohsinawi. In een zoals gezegd slechte maar gelijkwaardige eerste helft, vestigde de overigens verder goed fluitende scheidsrechter de aandacht op zich.

,,De Paasberg kreeg twee strafschoppen, waarbij de tweede zeker niet onomstreden was. De eerste was een duel waar mijn doelman (Medin Aligic, red.) bij betrokken was. Het leek een fair grondduel maar de scheidsrechter besliste anders. De tweede was zeker geen strafschop. De speler draaide heel theatraal weg en liet zich vallen. Maar beide strafschoppen werden door Romario van Beek onberispelijk benut", had de trainer gezien.

Tussendoor zette Sinan Kurkcu, na goed voorbereidend werd van Erdi Demirkol, beide ploegen op gelijke hoogte. Maar De Paasberg bracht nog voor de thee pauze de stand op 3-1 door een doelpunt van Jeffrey Onstein.

Doelpunt

,,Het leek op buitenspel, maar de scheidsrechter wuifde dit resoluut weg", had Al Mohsinawi gezien. FC Jeugd begon furieus aan de tweede helft. ,,Aanval na aanval rolde op het Arnhemse doel. Een compliment voor mijn ploeg die goed voetbal liet zien. Maar de bal wilde er maar niet in. Een minuut of twee voor tijd, veerde ik al op. Muhammed Akdeniz leek te scoren, maar het was net niet."

In blessuretijd viel toch de verdiende 3-2. ,,Een corner, waarbij ik opdracht gaf allemaal mee te gaan. Het was topscorer Mohammed Ben Ahmed, die het beslissende zetje gaf", besloot een opgeluchte Habib al Mohsinawi.