Scheidsrechter

Christian, J.F.

Accommodatie

Onbekend

FC Jeugd ging tegen kampioenskandidaat RKSV Driel met 2-1 de bietenbrug op. ,,Het eerste uur was er vrijwel niets aan de hand. De 0-1 was meer dan verdiend. Maar dan krijgt Umit Senyer rood. En dat was het kantel punt van deze wedstrijd", meende FC Jeugd trainer Habib al Mohsinawi.

De trainer was niet onder de indruk van de thuisploeg, en zag zijn ploeg domineren. Maar dat overwicht werd niet echt uitgebuit in doelpunten. Na ruim twintig minuten spelen leverde een prachtige individuele actie van Khalid Oulad Ahmed de 0-1 op. Het was Erdal Senyer die met een schot rand zestien meter de bal in de kruising joeg.

FC Jeugd kreeg mogelijkheden, maar wist de 0-2 niet te scoren. ,,De trainer van Driel meende zelfs dat dan de wedstrijd gelopen zou zijn geweest", aldus Al Mohsinawi.

Nadat Senyer 'rood' had gekregen, streed het tiental Edenaren voor wat het waard was. ,,Maar enkele minuten later viel de gelijkmaker uit het niets:1-1", had de trainer genoteerd.

En ruim tien minuten voor tijd kwam de thuisclub op 2-1. ,,De eerlijkheid gebied te zeggen dat het een wereldgoal was. Van zeker dertig meter en onhoudbaar. Daar kun je bewondering voor hebben", meende de liefhebber Habib al Mohsinawi.

FC Jeugd streed met de moed der wanhoop, maar slaagde er niet in de gelijkmaker te produceren. ,,Natuurlijk is verliezen nooit leuk. Maar FC Jeugd heeft gewoon een goed elftal, dat nog kan groeien. En bewezen dat het voor een titelkandidaat als Driel absoluut niets hoeft onder te doen", besloot de trainer zijn terugblik.

Bron: edestad.nl