Willem Tomassenlaan 10
3829BX
HOOGLANDERVEEN
tel. 033-2571918

,Acht minuten in blessuretijd wordt nog een 2-1 nederlaag geleden bij Hooglanderveen. Het is niet te bevatten waarom FC Jeugd een strafschop tegen kreeg”, baalt FC Jeugd trainer Mohammed Mouhouti.

Hij doelde bij zijn relaas op de laatste minuut in een hele lange extra speelfase. ,,Waar die tijd vandaan werd gehaald is iedereen hier op het complex bij Hooglanderveen een raadsel. Een hoge bal in ons strafschopgebied en verdediger Illias Lakhal wordt omvergetrokken. Waar vriend en vijand een vrijetrap voor verwacht volgt een strafschop voor de thuisclub. Bij het vallen zou Lakhal een tegenstander mee hebben genomen. Maar het was juist onze verdediger die weggeduwd werd. De strafschop werd door Hooglanderveen (Illias Bezzahi, red.) graag uitgepakt. Staan we weer met lege handen”, gaat de trainer verder.

Het begin was voor FC Jeugd, dat het op de derde plaats staande Hooglanderveen het spel dicteerde. ,,Zij krijgen wat kleine mogelijkheden maar na zeven minuten was het Atakan Keskin die FC Jeugd op een 1-0 voorsprong zette. Lang dreigde geen enkel gevaar van de thuisclub. Het enige wat wij niet doen is de score verhogen. Dan maakt Hooglanderveen uit het niets 1-1”, baalt Mouhouti.

Ook in de tweede helft kwam FC Jeugd goed mee. Maar, en dat is eigenlijk het hele seizoen al het manco van de Edese tweedeklasser, is kansen verzilveren te weinig aan de orde. FC Jeugd, dat dit seizoen in twaalf wedstrijden slechts negen keer scoorde is de minst productieve ploeg in de tweede klasse.

,,Deze dreun komt hard aan. In de thuiswedstrijd werden we met 0-3 verslagen. Nu reageerde de trainer van de tegenpartij vol ongeloof. Dat jullie onderaan staan begrijp ik niet. Mooie woorden maar daar kopen we geen punten mee. Er moet een ommekeer komen anders wordt het allemaal heel lastig. Het doel is en blijft voor mij FC Jeugd als een tweedeklasser achter te laten. Al dan niet via de nacompetitie. Dat is me om het even”, sluit Mohammed Mouhouti strijdvaardig af.

Zondag ontvang FC Jeugd op eigen veld het op de tweede plaats staande IVV.