Sportparkweg 8
6717LD
EDE GLD
tel. 000-0000000

Na bijna achtennegentig minuten voetballen stond bij FC Jeugd – Rood Wit een 3-3 eindstand op het scorebord.

Eip Janssen

,,Onbegrijpelijk dat we ons weer laten verrassen in blessuretijd. Ik begrijp er echt niets van”, baalde doelpuntenmaker Mustafa Tirgil na afloop. Hij zag FC Jeugd al binnen de minuut op een 1-0 voorsprong komen. Een schot van Tolunay Durmus na een steekpass van Khalid Oulad Ahmad, ging onder de tevergeefs duikende doelman Max Ebbers tergend langzaam het doel in. Rood Wit, dat FC Jeugd zag inzakken probeerde wel wat mogelijkheden te creëren.

Na bijna een half uur spelen trok de scheidsrechter een rode kaart voor de toch al ongelukkige Rood Wit doelman. Hij maakte ruim buiten het strafschopgebied hands. FC Jeugd kwam net voor rust op een 2-0 voorsprong door een door Ilker Öztürk benutte strafschop wegens hands in de zestien meter.

In de tweede helft kreeg Ilker Öztürk bijna vanaf de aftrap de mogelijkheid de 3-1 te scoren. Maar het was ‘net niet’. ,,Dan komen de gasten in no time op 2-2. Ongelooflijk dat wij het zo verspelen”, oordeelde Mustafa Tirgil. De FC Jeugd spits was daarna attent in het strafschopgebied. Een schot van linksachter Hakan Yilmaz werd in de kluts opgepikt en verzilverd: 3-2.

Lang leek FC Jeugd een dure driepunter te behalen. Maar in de slotfase en blessuretijd ging het niet goed met de Edese derdeklasser. De Edese ‘Lewandowski’, de uit Polen afkomstige ingevallen debutant Sebastian Kowalski liet de 4-2 liggen. Bij een uitval wisten de gasten via een dwarrelbal FC Jeugd doelman Özkan Yilmaz te verschalken: 3-3. De thuisclub zette nog wel aan maar in de lange blessuretijd kon de winnende treffer niet meer worden gescoord. Ook FC Jeugd eindigde met tien spelers. Khalid Oulad Ahmed werd in de slotfase na twee keer geel met rood weggestuurd.

FC Jeugd blijft in de degradatiezone met vijf punten uit vijf wedstrijden. Zondag gaat FC Jeugd op bezoek bij Brakkenstein.