Energieweg 45
6541CW
NIJMEGEN
tel. 024-3770754

Bij het Nijmeegse Blauw Wit heeft FC Jeugd een 4-2 nederlaag geleden. De inhaalrace in de tweede helft ingezet kon niet worden bekroond.

FC Jeugd staat op een rechtstreekse degradatieplaats. Daar waar voor het seizoen op minimaal handhaving en wellicht een periode was gerekend door de club.

SPIEGEL

,,Op het moment dat wij punten krijgen voor het zeuren tegen elkaar of de scheidsrechter was dat realiteit geweest”, ging de FC Jeugd trainer cynisch verder. Hij doelde op het feit dat de ploeg totaal geen eenheid meer uitstraalde. ,,Er wordt zo weinig van elkaar geaccepteerd. De spelers lijken veel meer bezig met hun eigen toekomst al dan niet elders dan met de club. Als vertrekkend trainer moet ik roeien met de riemen die ik heb, En dat zijn er niet zoveel. Natuurlijk zijn er een paar uitzonderingen. Maar te weinig spelers geloven er nog in. Het lijkt wel alsof men het al heeft opgegeven. Slechts een keer per week trainen kan niet in deze klasse.”

FC Jeugd liet zich vanaf het begin overrompelen. Het leek wel alsof de ploeg niet besefte dat het een minuut voor twaalf is met het derdeklasser schap.

,,Binnen het half uur stonden we al met 3-0 achter. Het was chaos troef. Dan weet je al een beetje dat je het heel moeilijk krijgt. Maar wat er in de tweede helft allemaal gebeurde is niet te beschrijven”, aldus FC Jeugd trainer Mohammed Fares.

SELECTIE

De veel geplaagde Fares, die zijn selectie steeds verder ziet uitdunnen zag FC Jeugd na een 4-0 achterstand tweemaal scoren. ,,Elmeris Avdic en Mustafa Tirgil waren de schutters. Ik dacht echt dat een 4-4 stand er nog in zou zitten. Nee, beter gezegd had gemoeten op dat moment. Sergen Tomruk scoort en de bal is ver achter de lijn. De scheidsrechter weigerde het doelpunt alsnog toe te kennen. Mustafa Tirgil werd in het strafschopgebied getorpedeerd en verdiende een honderd procent strafschop. Tot verbazing van vriend en vijand gaf de scheidrechter een vrije bal aan de Blauw Wit doelman. De scheidsrechter zei na afloop dat hij helemaal klaar was met FC Jeugd. Misschien moeten de spelers daar maar eens goed over nadenken”, ging Fares verder.

De wedstrijd kabbelde naar het einde maar niet voor FC Jeugd. ,,Mustafa Tirgil, eerder al met geel bestraft, kreeg na een opstootje een rode kaart. Die zijn we voorlopig ook wel even kwijt”, eindigde Mohammed Fares teleurgesteld.

FC Jeugd bezet de voorlaatste plaats met 20-19. Een P/D plaats is even uit het zicht. DSZ en Rood Wit hebben met een wedstrijd minder gespeeld nu 20 respectievelijk 21 punten.

Zondag 16 april komt GVA op bezoek. Het lijkt voor de Edese derdeklasser de laatste strohalm te worden in de degradatiestrijd. Deze ploeg heeft 24 punten uit 20 wedstrijden.