Sportparkweg 8
6717LD
EDE GLD
tel. 0318-621431

FC Jeugd heeft op eigen veld een even verdiende als mooie 4-2 zege behaald op het Nijmeegse Blauw Wit.

Eip Janssen

,,De speelwijze is iets aangepast. Daarin voelen de spelers zich wat zekerder. Hoe? Ja, dat verraad ik niet. Maar dat het drie punten opleverde zegt genoeg”, lachte FC Jeugd trainer Mohammed ‘Coco’ Fares. De trainer kende een rustige middag aan de zijlijn. Zijn team speelde gedisciplineerd en collectief. De afwezigheid van Gökhan Yilmaz (werk) werd achterin goed opgevangen. Vooral Doriano Landman speelde een hele goede wedstrijd. ,,Gökhan Yilmaz afwezigheid wegens werk had te maken met de NS. Natuurlijk is hij een belangrijke pion, maar een trein zonder conducteur kan niet rijden. Dan is de keuze van zijn werkgever verklaarbaar”, oordeelde Fares.

Hij zag zijn ploeg in de tiende minuut op een 0-1 achterstand komen. Buiten bereik van FC Jeugd doelman Özkan Yilmaz kwam de bal op de lat. Kennelijk onderweg aangeraakt want een corner volgde. Daaruit werd de 0-1 gescoord.

Na bijna twintig minuten spelen was het Ahmet Kiliç die voor de 1-1 zorgde. FC Jeugd kreeg een vrije trap op een meter of achttien van het Blauw Wit doel. Elmeris Avdic irriteerde op geoorloofde manier het muurtje. Ook de Blauw Wit doelman stond verstijft: 1-1. Drie minuten later een mooie combinatie tussen een aantal FC Jeugd spelers. Elmeris Avdic zorgde koppend voor de 2-1 dankzij een vlijmscherpe voorzet van Kiliç. Net voor de rust kwam de 3-1, Ahmet Kiliç omspeelde de keeper en tikte de bal in een leeg doel.

In de tweede helft kwam FC Jeugd al snel met een man meer te staan. Goed spelende ilker Öztürk gaf een bal een splijtende pass. Elmeris De hard werkende Mustafa Tirgil kreeg vrij veld en werd onderuitgehaald. Over de rode kaart voor Dirk Spanjer (Blauw Wit) hoefde de goed leidende Deventer scheidsrechter Peter van der Zwan geen seconde te twijfelen. ,,Dan moet je de bal het werk laten doen. Elmeris Avdic zette de thuisclub op 4-1. Blauw Wit deed nog wat terug en kwam op 4-2. Een Blauwwitter (Pim Martens, red.) benutte de strafschop”, eindigde Fares.

FC Jeugd staat nu op een tiende (voorlopig) veilige plaats met acht punten. Angeren en GVA hebben twee punten minder. DSZ en Havo beschikken over 5 punten. Zondag kan bij GVA in Doornenburg een belangrijke slag worden geslagen door de Edese derdeklasser.