Sportparkweg 8
6717LD
EDE GLD
tel. 000-0000000

FC Jeugd heeft tegen het Huissense Jonge Kracht een nipte 1-0 zege behaald. De Edese derdeklasser liet karakter zien en sleepte de dure en belangrijke punten binnen.

Eip Janssen

,,Met deze zege ga je toch lekkerder de winterstop in. FC Jeugd neemt wat afstand van de P/D plekken. Nu in de winterstop werken aan verbeterpunten. Ik heb voor dit seizoen nauwelijks iets aan de voorbereiding kunnen doen omdat de samenwerking zo laat tot stand kwam. Overigens houdt ik het na dit seizoen voor gezien bij FC Jeugd”, opende Mohamed Fares.

Op sportpark Hoekelumse Eng ontspon zich aanvankelijk een wedstrijd waarin goed voetbal niet altijd aanwezig was. Jonge Kracht speelde misschien in de eerste helft wat gemakkelijker. Maar FC Jeugd liet zich ook niet onbetuigd. Hoewel beide ploegen over en weer wat kansen kregen leek een 0-0 tussenstand het logische gevolg van een gebrek aan scherpte voor de doelen.

Het was Mustafa Tirgil die daar vier minuten in blessuretijd anders overdacht. Hij scoorde de zo belangrijke 1-0 van uit een onoverzichtelijke situatie.

,,Mooi moment die 1-0. Dat geeft in de kleedkamer een ander gevoel”, merkte de FC Jeugd trainer op.

In de tweede helft liet FC Jeugd via Arda Adiguzeloglu de 2-0 liggen. FC Jeugd werd steeds verder teruggedrongen door de gasten. Maar de achterhoede met Gökhan Yilmaz, Doriano Landman maar vooral doelman Özkan Yilmaz weerstond uitstekend de aanvalskracht van de gasten.

Routinier Ahmet Kiliç was eveneens af en toe goud waard. Met lepe ballen maar vooral slimme vertragende acties slaagde hij erin het offensief van Jonge Kracht te ontregelen.

Ondanks dat de scheidsrechter ongeveer acht minuten blessuretijd bijtelde gaf FC Jeugd de 1-0 zege niet meer uit handen. ,,Je weet dat de tegenstander gaat jagen. FC Jeugd heeft dit seizoen al meerdere malen in de ultieme slotfase de punten weggegeven. Deze keer niet en dat koester ik”, eindigde Mohamed Fares opgelucht.

FC Jeugd neemt in de derde klasse nu de achtste plaats in met 13 punten uit elf wedstrijden. De ploeg hervat na de winterstop op 22 januari met een thuiswedstrijd tegen Trekvogels.