Sportparkweg 8
6717LD
EDE GLD
tel. 0318-641151

FC Jeugd heeft op eigen veld tegen het sterke Brakkenstein een 2-3 nederlaag geleden.

,,In de uitwedstrijd werden we echt helemaal zoek gespeeld. Daarom was ons speelplan wat aangepast. Daarin ook de Ramadan meegenomen. De bedoeling was rustig te beginnen en de rust met zo weinig mogelijk schade te halen”, opende FC Jeugd trainer Mohammed Fares.

Het plan kon al snel de prullenbak in. ,,Een paar spelers deden maar wat. Eigen eer en glorie voor de teamprestatie. Als dan routinier Gökhan Yilmaz (Werk) ontbreekt, moet alleen onze aanvoerder corrigerend optreden in het veld. Binnen no time stonden we met 0-2 achter. De 1-2 van Doriano Landman gaf nog enige hoop. Maar binnen drie minuten maakte Brakkenstein, echt een goede ploeg de 1-3”, baalde Fares.

Hij zette zijn ploeg in de rust op hun plaats. ,,Daarbij kreeg ik hulp van onze aanvoerder doelman Yilmaz. Een onherkenbaar ambitieus FC Jeugd ging op jacht naar punten. De 2-3 van Ilker Öztürk (strafschop) was heel welkom. De strafschop werd terecht gegeven nadat Mustafa Tirgil in het strafschopgebied onderuitgehaald was. Er was ook geen discussie bij de gasten”, had de FC Jeugd trainer gezien.

FC Jeugd, dat op de bank weinig wisselmogelijkheden had, kende een goede tweede helft. In de slotminuut kun je ook nog 3-3 komen. Redouan Toutouh liet die mogelijkheid liggen. FC Jeugd zakt af naar de voorlaatste plaats. Dat zou rechtstreekse degradatie betekenen. De komende wedstrijden tegen Blauw Wit en GVA zijn nu belangrijk. Daarna volgt de top vier, waar reëel gesproken alleen maar bonuspunten kunnen worden gescoord. Maar misschien staat FC Jeugd wel op een plaats waar het thuishoort. Ik zal alles doen om degradatie te voorkomen. Maar je doet het wel als team en nooit individueel”, eindigde Mohammed Fares veel zeggend.