Nijmeegsebaan 5
6561KE
GROESBEEK
tel. 024-3972081

"Een team effort, deze overwinning. De zege uit bij Germania (topfavoriet voor de titel) is een geweldige opsteker." Vooraf was het best nog zoeken naar een goede opstelling. Aantal sterkhouders ontbraken door verscheiden redenen. Daarom was deze overwinning des te waardevoller.

Met een goede strijdplan maar een gehavend team trad FC Jeugd deze zondagmiddag tegen een nog ongeslagen Germania aan. "Mijn team heeft als een collectief gestreden van begin tot eind vd wedstrijd. Germania staat niet voor niets bovenaan, dat werd heel snel duidelijk in de wedstrijd."

FC Jeugd nam vroeg in de wedstrijd de leiding door Elmeris Avdic. Die zorgde met een loepzuiver schot in de kruising van 30meter voor de openingstreffer. Daarna kreeg FC Jeugd weer kansen via Tolunay Durmus en Elmeris Avdic. Helaas was het dit keer 'net niet'. Naarmate de wedstrijd vorderde herpakte Germania zich en begon ook mogelijkheden te krijgen. "Een compliment aan mijn verdediging, ze stonden goed opgesteld en lieten niks lopen.

In de tweede helft ging Germania opportunistischter voetballen. Uiteindelijk kwam de bal bij de spits van Germania en die kwam met een knappe solo vrij voor onze doelman Ozkan Yilmaz te staan (1-1). Nu er meer ruimte ontstond bij de tegenstander besloot de trainer wat meer snelheid in te brengen. Zo kwamen Efe Aydin en Kemal Kandemir in het veld.

Tien minuten voor het einde betaalde dat zich uit in een counter uit het boekje. Via goede combinatie spel werd Efe Aydin in de diepte gestuurd. Die gaf een loepzuiver voorzet, die door Elmeris Avdic op waarde werd geschat (1-2). Hierna verhoogde Germania de druk nog meer op, dit leverde aan beide kanten mogelijkheden. Diep in blessuretijd gaf FC Jeugd door een foutje achterin een grote kans weg. Dat was de 2-2 voor Germania. Direct daarna was de wedstrijd afgelopen en waren de bonuspunten binnen.

FC Jeugd heeft nu 8 punten uit 7 wedstrijden, tijd om wat meer punten binnen te slepen.