Schriksestraat 22
6654AN
AFFERDEN GLD
tel. 0487-506903

,Ik sta nog bij te komen. Een 1-1 gelijkspel bij Victoria’25 in Afferden. Op een grasveld dat gewoon slecht was. Wij waren de betere ploeg maar hadden ver in blessuretijd ook nog kunnen verliezen. Op dat moment redt doelman Özkan Yilmaz het puntje”, laat FC Jeugd coach Mustafa Öztürk weten.

door Eip Janssen

FC Jeugd was de betere ploeg in Afferden. Het spel kon met plezier door de Edese supporters worden aanschouwd. Na bijna 24 minuten kwam de Edese vierdeklasser dan ook op voorsprong. ,,Doelman Özkan Yilmaz hervatte het spel en gooide naar Elmeris Avdic, die Tolunay Durmus bediende. Hij liet deze kans niet voorbijgaan”, lachte de FC Jeugdtrainer.

De thuisclub, een fysiek sterke ploeg, kwam er bijna niet aan te pas. Maar bijna is helaas niet helemaal. Een ver schot dwarrelde zo maar in het Edese doel: 1-1. ,,Doelman Özkan Yilmaz zat er nog wel aan, maar ook dit was ‘net niet’. Zo ga je met 1-1 de rust in”, sipte Öztürk.

In de tweede helft probeerde de thuisclub met lange ballen FC Jeugd wat onder druk te zetten. Maar zonder echte kansen te creëren. ,,Wij kregen met Tolunay Durmus, Elmeris Avdic en de weer teruggekeerde Khalid Oulad Ahmed goede mogelijkheden. De laatste 25 minuten liep de thuisclub op het tandvlees. We dwongen hen tot fouten. Tot twee keer toe werd ons een zuivere strafschop onthouden. Dat was ook de mening bij de thuisclub, maar dat snap ik na de 1-1 wel. Ik zie dit duel als twee punten verloren in plaats een gewonnen”, eindigde de trainer.

FC Jeugd speelt komende zondag op eigen kunstgrasveld tegen Rood Wit uit Groesbeek.