19 januari 2014 14:00

Scheidsrechter

Ewijk, R.W. van

Onbekend

EDE - Zondagvierdeklasser FC Jeugd heeft bij OSC (Oosterhout) een verdiende maar zwaar bevochten 2-3 zege geboekt.

,,Het was een spectaculaire wedstrijd. Zowel OSC als FC Jeugd willen aanvallend voetballen. Omdat de goed leidende scheidsrechter dit toe liet konden de toeschouwers genieten", opent FC Jeugd trainer Habib al Mohsinawi.

Hij zag zijn ploeg, die onder andere de zieke doelman Kevin van der Mark en topscorer Murat Senyer niet in de basis had opgesteld. ,,Senyer moest werken en had moeite op tijd te zijn. In overleg heb ik besloten Mustafa Tirgil op te stellen. Met de wijsheid achteraf een prima besluit, want hij zorgde voor drie doelpunten. En besloot de wedstrijd als keeper."

FC Jeugd speelde de eerste helft matig en de thuisclub opende via Menno Polman en Max Scholten de score. ,,De eerlijkheid gebied te zeggen dat een grotere achterstand bij rust niet eens onverdiend was geweest. maar Mustafa Tirgil wist op aangeven van Ilkan Tomruk de stand op 2-1 te brengen",  keek Al Mohsinawi terug.

De trainer zette in de rust de poppetjes goed neer. ,,Ik heb de ploeg omgezet in een 3-5-2 formatie. We waren aanvankelijk heer en meester. Al binnen de minuut bracht Mustafa Tirgil op aangeven avan Farid Asaïdi de stand op 2-2. Een gewedlige opsteker", jubelde Habib al Mohsinawi.

FC Jeugd ging door en kreeg met nog een minuut of tien te spelen de ultieme beloning. ,,Adil El Bissis speelde Mustafa Tirgil perfect aan. De spits deed wat hij moet doen en scoorde de 2-3. In de slotfase werd het nog spannend. Mijn ervaren doelman Medin Alagic kreeg rood (twee keer geel) wegens praten. Dat mag nietgebeuren. Maar gelukkig wist Mustafa Tirgil zijn doel schoon te houden. "

FC Jeugd, zag koploper Spero punten verspelen. De Edenaren bezetten in de vierde klasse F nu de vierde plaats met zes punten achterstand op Spero.

,,Of ik tevreden ben? Uiteindelijk wel. Het is altijd de vraag hoe je uit de winterstop komt. Maar ik wil ook benadrukken dat de lang geblesseerde Mark Kammenga een uitstekend debuut maakt", besluit de FC Jeugd trainer opgelucht.

BRON: WWW.EDESTAD.NL