Gelijkspel voelt als verlies voor FC Jeugd

26 januari 2014 14:30

Scheidsrechter

Kooij, N.G.

Onbekend

EDE - FC Jeugd heeft Angeren een 1-1 gelijkspel moeten toestaan. ,,Dit voelt echt als een nederlaag aan. Zeker in de tweede helft was er maar een ploeg die voetbalde. Ik denk dat wij zeker acht of negen honderd procent kansen hebben laten liggen”, meende FC Jeugd trainer Habib al Mohsinawi.

Op kunstgras (het grasveld was volstrekt onbespeelbaar) opende FC Jeugd goed. Maar wie zelf niet scoort ziet dat de tegenstander wel doen. ,,Zij kwamen op 0-1 door Maarten Sluiter.

Wij hadden op rechts een uitblinkende Kevin Fränkel die de ballen panklaar legde in het zestien meter gebied. Alleen werd er te weinig geprofiteerd. Ook een schot van Sinan Kürkçu op de lat trof geen doel”, had de trainer genoteerd.

In de tweede helft weer een sterk aanvallend FC Jeugd. Angeren moest zich beperken tot counteren. ,,Daarbij kregen zij wat mogelijkheden. Wij moesten risico’s nemen. Gelukkig werd dat beloond. Mustafa Tirgil schatte een voorzet van Fränkel goed in:1-1.”

In de slotfase bleef FC Jeugd het proberen maar tevergeefs. ,, Ik kan de spelers weinig verwijten. Hoogstens dat het rendement uit de vele kansen veel te laag was”, besloot Habib al Mohsinawi.

FC Jeugd bezet in de vierde klasse de derde plaats. Door het grote aantal afgelaste wedstrijden is de ranglijst wat onoverzichtelijk. De achterstand op koploper Spero is virtueel acht punten.

In de tweede periode voeren de Edenaren de ranglijst aan met 14 uit 7. Maar OSC, GVA en Arnhemse Boys zijn zeker nog niet uitgeschakeld.