1e ELFTAL: Inhaalrace FC Jeugd stokt te vroeg

27 april 2014 14:00

Scheidsrechter

Ihtiyar, O.

Onbekend

EDE - ,,Een 4-3 nederlaag bij HAVO die aankomt. Ondanks de perikelen waarin FC Jeugd verkeert wilde de spelersgroep graag winnen. Nacompetitievoetbal en promoveren is hun doel. Het kan nog steeds", meende FC Jeugd trainer Habib al Mohsinawi.

FC Jeugd liet in het vooruitzicht van de zondag te spelen derby tegen Fortissimo een geweldige kans liggen.

,,Dat klopt. Dan wordt waarschijnlijk beslist welke Edese ploeg zich voor het toetje mag opmaken. Bij een gelijkspel schakelen we elkaar uit dus ik verwacht spectaculair aanvallend voetbal", ging de trainer verder.

Tegen HAVO werden door persoonlijke fouten vier doelpunten weggegeven. ,,Het begon al na twee minuten. De 1-0 door Thijs Barten was een misverstand tussen verdediger en keeper.

In de tweede helft scoorde uitblinker Youness Lahnine de 1-1. Hij kwam als spits in het veld voor de wegens foutief taalgebruik gewisselde Mourat Senyer. Youness bleek als spits een openbaring", vervolgde Mohsinawi.

Inhaalrace

Maar de thuisclub liep door doelpunten van Thijs Barten uit naar een 4-1 voorsprong.

,,In de laatste twintig minuten zag ik een uitstekend FC Jeugd. De van een blessure herstelde ingevallen Yunus Özcan bleek een sterkhouder. Omdat ook Lahnine en Kevin Fränkel excelleerden werd het 4-3. Laatstgenoemde gaf de voorzet en Lahnine kopte twee keer feilloos binnen", blikte de trainer terug.

De tijd om gelijk te maken bleek voor FC Jeugd tekort. De ploeg deelt met Fortissimo, GVA en DVOL de derde plaats. Alle ploegen hebben 40 punten. Het doelsaldo van DVOL is voorlopig beter dan dat van de Edese clubs.