21 september 2014 14:30

Scheidsrechter

Oosterman, Theo

Onbekend

EDE - ,,Ik ben trots op mijn spelers. Er is goed gespeeld met volle inzet. Veel beter dan de voorgaande wedstrijden. Dat we met 2-1 bij Loenermark verliezen is nooit leuk. Maar ik ben er van overtuigd dat de weg naar herstel en dus punten is ingezet", meende Ahmet Kiliç namens FC Jeugd.

Zijn Loenermarkse collega Marco Rou (Ex Fortissimo) sprak van een gelukkige overwinning. ,, In de eerste helft kregen wij wat meer kansen. Maar de tweede helft zeker niet. Ik had met een gelijkspel wel kunnen leven. FC Jeugd gaat zeker wel punten pakken."

FC Jeugd lijkt dezelfde weg op te gaan als het Arnhemse Vitesse. Wel de complimenten qua spel maar niet de (verdiende) punten. Na ruim een half uur kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong door Jurrian van Overbeek. ,,Een vrije trap van grote afstand. Als voetballiefhebber kon ik wel van dit doelpunt genieten. Als trainer uiteraard niet", vulde Kiliç snel aan.

In het tweede bedrijf kwam FC Jeugd op gelijke hoogte. Een fantastische en snoeiharde kopbal van Raldy van Haaster op een voorzet van Sabri Yöni. ,,Een beetje zoals heel vroeger Bep Bakhuys dat heeft gescoord. Ik ken mijn klassiekers", grapte de FC Jeugd vertegenwoordiger.

Na 68 minuten spelen liep FC Jeugd tegen de 2-1 aan. ,,Ivo Bleijswijk profiteerde van miscommunicatie in onze achterhoede", had Ahmet Kiliç genoteerd. FC Jeugd zocht met de moed der wanhoop naar de gelijkmaker. Maar het was 'net niet'.

De Edenaren bezetten in de vierde klasse nu de met SV Basteom en Be Quick Z. gedeelde laatste plaats. Zondag komt Apeldoornse Boys op bezoek. Zij bezetten met een punt meer de elfde plaats.

BRON:WWW.EDESTAD.NL