Scheidsrechter

Hartjes, O.A.G.M.

Accommodatie

Onbekend

EDE - ,,Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst vier doelpunten in een officiële competitiewedstrijd scoorde. Deze 4-0 zege op Apeldoornse Boys is een bekroning voor het betere teamspel", benadrukte Mohamed Ben Ahmed.

door Eip Janssen

De dertigjarige spits, die dit seizoen terugkeerde bij FC Jeugd werd uiteraard 'man of the match'. ,,Of dat wat op gaat leveren? Eigenlijk geen idee. Maar de driepunten zijn me meer waard. Je ziet dat de groep bijna compleet is. Vrijwel alle spelers zijn aan boord, en een wissel is zeker geen verslechtering", ging de viervoudige schutter 'Paco' verder.

De bijnaam is niet gerelateerd aan het voetbal. ,,Dat klopt. Dat heeft met een Amerikaanse film te maken", lacht hij breeduit. Ook het rugnummer 99 is kenmerkend voor de spits. ,,Ik hecht aan nummer negen. Maar dat was weggegeven (Kevin Fränkel, red.). Creatief als wij zijn bij FC Jeugd heb ik er gewoon twee keer negen is 99 van gemaakt", schatert hij uit.

Terecht

De 4-0 zege was de gehele wedstrijd overziende terecht. Maar wat als Apeldoornse Boys in de eerste minuten de kansen had benut. ,,Ons begin was wat aarzelend. Ik moest gelijk handelend optreden", keek doelman Adem Durmus opgelucht terug. Eerst redde hij miraculeus op een inzet van Patrick Jansen. Niet veel later was Jeffrey Veldhuis dicht bij de openingstreffer. Pas na een minuut of tien werd het achterin wat stabieler bij de thuisclub.

,,De combinaties begonnen beter te lopen. Ik had voor de wedstrijd al aangegeven hoe ik de ballen graag wil hebben. Een steekballetje en ik ga er wel achteraan", gaf Ben Ahmed aan.In de twintigste minuut werd zijn verzoek gehonoreerd. Sabri Yöney begon aan een avontuur dat leek te stranden. Maar hij bezorgde Mohamed Ben Ahmed de bal, en die haalde droog uit:1-0.

Niet veel later zetten Raldy van Haastert en Kevin Fränkel een aanval op. De Apeldoornse verdediging werd uitgespeeld en weer was Mohamed Ben Ahmed trefzeker:2-0.

,,Apeldoornse Boys had meer oog voor een geblesseerde speler. Ik kon mij vrij lopen en scoren. Maar het derde doelpunt was wat mij betreft een juweeltje. Weer Sabri Yöney een steekpass op maat. De doelman was kansloos: 3-0", glunderde Paco breeduit.

Dat was al ver in de tweede helft. FC Jeugd had de wedstrijd volledig onder controle. Raldy van Haastert die in de tweede helft de laatste vier versterkte heerste als een vorst. FC Jeugd liet Apeldoornse Boys komen, zonder dat het echt in de problemen kwam. En bij een snelle uitval stond Ben Ahmed weer op de goede plaats:4-0.

Tevreden

Mustafa Tirgil en Erdal Topal nog goede mogelijkheden de score te verhogen.

,,Dit is een mooie zege die vertrouwen geeft. Behoudens het begin, dat onrustig was, ben ik zeer tevreden. Misschien moet mijn ploeg nog leren alle kansen te benutten. Als je een hogere score kunt bereiken mag je dat niet nalaten. Maar ik weet als voetballer ook dat bij een 4-0 stand de concentratie wat minder wordt", vulde Ahmet Kiliç aan.

Hij ziet zijn FC Jeugd terug op de elfde plaats. De volgende wedtrijd is bij WWNA. De mogelijkheid de goede lijn door te trekken.

BRON: WWW.EDESTAD.NL