Teleurstellend FC Jeugd blijft op gelijkspel steken

Scheidsrechter

Jong, H.W.J. de

Accommodatie

Onbekend

EDE - FC Jeugd heeft tegen hekkensluiter SV Basteom een teleurstellend gelijkspel (0-0) behaald.

,,Onbegrijpelijk. Zoveel kansen tegen een matige tegenstander. Maar de balcirculatie was veel te laag. In dit tempo konden zij het best bolwerken", baalde verdediger Ilkan Tomruk.

De wedstrijd tussen FC Jeugd en SV Basteom was een getrouwe kopie van de interland Nederland - Kazachstan. De achterhoekse club bouwde een sterke handbalverdediging op. De Edenaren speelden op een wijze die verraadde: het komt wel! Maar het kwam uiteindelijk niet goed.

,,Het is lastig voetballen tegen zo'n ploeg. Snel scoren is geboden. Maar het doelpunt bleef uit, en dan voel je het uit je handen glippen", vervolgde Tomruk.

Scherpte

FC Jeugd kreeg vele kansen maar het laatste beetje scherpte ontbrak. Of de uitstekende doelman Brian Heerens was een sta in de weg.

Ook in de tweede helft bleef FC Jeugd volharden in breed of terug spelen. Het balbezit was ongeveer tachtig procent. Maar in de zestien meter lieten Mohamed Ben Ahmed, Erdal Topal, Mustafa Tirgil of Kevin Fränkel de mooiste kansen onbenut.

De opstormende Ilkan Tomruk zag een voorzet op maat door elke FC jeugd speler gemist. ,,Jammer, een voetje er tegen aan, en het is bingo", besloot hij.

Ondanks dat de scheidsrechter ruim tien minuten blessuretijd bijtrok bleef de brilstand (0-0) staan.

FC Jeugd bezet in de vierde klasse nu de negende plaats met zeven punten. Koploper is Brummen met al achttien punten.

BRON: WWW.EDESTAD.NL