2 november 2014 14:30

Scheidsrechter

Dordievski, B.

Onbekend

EDE - Trainer Marcel Tombokan hamerde in de wedstrijd bespreking op het geringe rendement. Ik denk dat hij na de 1-6 zege bij FC Jeugd wel tevreden zal zijn", glimlachte tweevoudig schutter Davy Pol.

door Eip Janssen

FC Jeugd aanvoerder Raldy van Haastert had even nodig om bij te komen. ,,Wij stonden bij de eerste twee doelpunten gewoon te slapen. Het was meer lucht dekken, en hij (Davy Pol, red) kon vrij aanhalen. Dat kan op dit niveau niet", somberde Van Haastert.

,,Wij hebben het tactisch wat anders neergezet. Ik wist dat wij snelle balvaardige spelers hebben. Of de uitslag niet geflatteerd was? Dan verschillen wij daarover van mening. Dat mag. Maar waar wij wel scoorden liet FC Jeugd de kansen onbenut", meende Fortissimo trainer Marcel Tombokan.

De waarheid lag zoals wel vaker in het midden. Maar zeker was dat Fortissimo voor een tactisch sterk schouwspel zorgde. ,,Dat klopt. FC Jeugd kende zeker zeventig procent balbezit. Maar de mogelijkheden werden niet benut. Dan gaat iedereen voor eigen kans. Misschien wel logisch maar niet goed", vervolgde de FC Jeugd aanvoerder.

Raak
Na wat mogelijkheden over en weer is het binnen tien minuten al raak. ,,Ik kreeg een assist op maat. Kapte en draaide me vrij en haalde uit. Nee, ik heb niet gezien of de doelman voor zijn doel stond. Maar het lobje was intuïtief: 0-1", keek Davy Pol terug.
Hij liep op elke bal, en was een voortdurende stoorzender. ,,Ik ben zo fit als een hoentje."

In de twintigste minuut werd het 0-2. ,,Een vrije trap werd doorgekopt. Ik haalde gelijk uit. De doelman was kansloos", wist Pol nu zeker.

FC Jeugd kreeg kansen op de aansluitingstreffer maar het was steeds net niet. Of doelman Brandon Rorijs stond zijn mannetje.

,,Wij hebben afgesproken er nog een wedstrijd van proberen te maken. Maar hoe langer het tegen doelpunt uitblijft, hoe meer het geloof afneemt", meende Van Haastert.

Cruciaal
De vijftigste minuut werd het bepalende kantelmoment. FC Jeugd zette via Sabri Yöni een prima aanval op. De mee op gekomen Youness Lahnine kopte over. ,,Op zo'n moment zag je hoe goed wij tactisch ingesteld waren. Een razendsnelle counter en het was 0-3 door Kamel Bendadi. De verwarring in de FC Jeugd verdediging waar Lahnine werd gemist was groot", aldus Pol.

Hoewel het spel op en neer golfde was het daarna geen wedstrijd meer. Diverse overtredingen werden door de goed leidende scheidsrechter Dordievski resoluut bestraft.

Myron de Bruyne teisterde namens FC Jeugd de lat. Waar de thuisclub pech had, wist Fortissimo de 0-4 te scoren. Recep Okumus (ex FC Jeugd) liet Adem Durmus kansloos.

In de laatste paar minuten kregen de vele toeschouwers nog drie doelpunten gepresenteerd. Mohamed Chabbari schonk zijn Fortissimo collega Bendadi se 0-5. Een solo actie van Erdal Topal betekende dat FC Jeugd tenminste de ere treffer nog mocht noteren:1-5. Het slotakkoord was voor invaller Mohammed Belhaij die de 1-6 scoorde.

,,De koploper verloren. Fortissimo komt op twee punten. Wij hebben een ongelooflijk gemotiveerde selectiegroep. Gemiddeld twintig man op de training. In deze vorm gaan wij zeker een woordje mee spelen om de prijzen", besloot Davy Pol.

BRON: WWW.EDESTAD.NL