9 november 2014 14:00

Scheidsrechter

Smeenk, G.

Onbekend

EDE - FC Jeugd heeft de lastige uitwedstrijd bij Victoria Boys met 1-2 gewonnen. ,,Een knap resultaat na de dreun die vorige week tegen Fortissimo (1-6) werd geleden", meende elftalleider Ilhan Tomruk.

Hij zag zijn ploeg de eerste twintig minuten goed spelen. ,,Dat klopt. Het doelpunt was een beloning van ons goede aanvalsspel. Een mooie aanval over meerdere schijven werd door Mustafa Tirgil netjes afgerond:0-1."

De thuisclub ging wat oppurtunistischer spelen, en kreeg een paar kleine kansen. ,,FC Jeugd bleef goed overeind, en in de rust werden de puntjes op de bekende 'i' gezet. Goed spelen, betekent ook veel inzet. Doe je het een wel en het andere niet wordt dat op dit niveau afgestraft", aldus de technische staf.

In de tweede helft kwam Victoria Boys op gelijke hoogte door Jesper Timmer:1-1. ,,Daarna hebben we de draad weer opgepakt. Er werd als team gestreden", had de elftalleider gezien. De Edenaren grepen een kwartier voor tijd de winst. Kevin Fränkel stond aan de basis van de 1-2. Hij bediende Raldy van Haastert die scoorde.

,,Onder aanvoering van een uitblinkende Youness Lahnine werd een verdiende zege behaald. Een mooie opsteker voor de komende topper tegen Eerbeekse Boys", sloot Tomruk tevreden af.

FC Jeugd neemt in de vijfde klasse de zevende plaats in. De ploeg veroverde 13 punten uit negen wedstrijden. Elf punten achterstand op koploper Brummen.

BRON : WWW.EDESTAD.NL