23 november 2014 14:30

Scheidsrechter

Ihtiyar, O.

Onbekend

EDE - ,,Het was aanhaken of afhaken. Tegen Eerbeekse Boys, drie punten meer, was een zege nodig. Dat ons goede spel een 5-0 zege opleverde is een bekroning voor trainingsarbeid, en goed spel", meende Gökhan Yilmaz namens de technische staf.

door Eip Janssen

Was het zo gevreesde Eerbeekse Boys zo zwak of speelde FC Jeugd zo sterk? ,,Ik vond Eerbeekse Boys geen slechte ploeg. Maar wij speelden met hartstocht en inzet. Lieten de gasten geen moment in het spel komen. Er werd als team gestoord, en aangevallen", vervolgde Yilmaz.

De trainer had het gelijk volkomen aan zijn zijde. Deze wedstrijd was een lust voor het oog. De thuisblijvers kregen ongelijk, want de doelpunten waren van hoog niveau. In de beginfase kreeg Eerbeekse Boys ook wat mogelijkheden. Maar vooral bij Jesper Holdijk stond het vizier niet op scherp. Daarnaast stond de FC Jeugd verdediging, waar Nurettin Sali het doel verdedigde, als een huis.

Na wat aftasten over en weer, liet FC Jeugd zien wat omschakelen inhoudt. In hoog tempo werd de Eerbeekse vestiging bestormd. En met wat meer geluk was de score sneller geopend. In de twintigste minuut leek Erdal Topal doelman Joey Reekers te foppen. Maar het was 'net niet', maar slechts uitstel van executie.

De aanval ging door en Kevin Fränkel soleerde, trok de bal voor en Erdal Topal scoorde:1-0. ,,Een mooi moment van alertheid. Niet blijven hangen in de teleurstelling maar op de nieuwe aanval lettend", analyseerde Gökhan Yilmaz tevreden.

Ook bij de 2-0 speelde Fränkel een hoofdrol. Na een schitterende individuele actie legde hij de bal terug op de vrijstaande Kamal Hamdaoui: 2-0.

De gasten moesten het op het middenveld afleggen tegen de Edese technici Erdal Topal, Kevin Fränkel en Sinan Kürkçu. Dat had een aantal overtredingen tot gevolg. Een daarvan werd afgestraft. Met nog een minuut of vijf op de klok legde Sinan Kürkçu de bal uit een vrije trap breed. Rechtsback Ilkan Tomruk bedacht zich geen moment. Zijn schot van ruim dertig minuten zoefde snoeihard voorbij doelman Reekers:3-0.

Eigen spel

,,In de tweede helft zijn wij ons eigen spel blijven spelen. Niet alleen als individu maar ook als team. Natuurlijk gaat er hier en daar wel eens wat fout. Maar de doelpunten die volgden waren knap uitgespeeld", meende Yilmaz.

Eerbeekse Boys koos voor de aanval, en FC Jeugd counterde naar de 4-0. Het was Kamal Hamdaoui die scoorde. Doelman Sali redde op een prachtige inzet van Bart Claassen. Het spel werd snel hervat en Sabri Yoney liet de 5-0 eindstand aantekenen.

,,Je ziet dat het team groeiende is. Ik ben er zeker van dat FC Jeugd deze competitie nog mee gaat doen. De laatste weken waren de uitwedstrijden al van een hoog niveau. Gelukkig hebben we dat ook in een thuiswedstrijd kunnen voortzetten", sloot Gökhan Yilmaz af.

BRON: WWW.EDESTAD.NL