30 november 2014 14:30

Scheidsrechter

Philippo, Eric

Onbekend

EDE - FC Jeugd leed bij het Apeldoornse Groen Wit '63 een dure 5-2 nederlaag. Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart die FC Jeugd aanvoerder Raldy van Haastert kreeg voorgeschoteld.

,,Er was een duel in ons strafschopgebied. Raldy (Van Haastert, red.) werd vastgehouden, maar zijn tegenstander ging schreeuwend naar de grond. De scheidsrechter die er geen goed zicht op had, schotelde onze aanvoerder bij een 1-2 voorsprong de rode kaart voor. De toegekende strafschop betekende een teleurstellende 2-2", baalde technisch staflid Mustafa Ozturk.

FC Jeugd ging uitstekend van start in Apeldoorn. Binnen drie minuten zette Mustafa Tirgil na goed aangeven van Myron de Bruijne de Edenaren op een 0-1 voorsprong.

,,Eigenlijk gaven we achterin niets weg. Voor kregen we de nodige kansen de voorsprong uit te bouwen. Maar een kleine onachtzaamheid betekende de 1-1 door Steven Gerritsen", vervolgde Ozturk.

FC Jeugd ging met een 1-2 voorsprong rusten. Uit een goede voorzet van Erdal Topal wist De Bruijne te scoren.

,,In de rust nog even de puntjes op de bekende i gezet. Maar tegen zo'n vergissing bij de 2-2 valt weinig te doen."

Mustafa Ozturk en zijn mensen moesten even later weer optreden. ,,Ook de 3-2 was van een dubieuze makelij. Er werd voor buitenspel gevlag. De scheidsrechter liet doorspelen, en negeerde van grote afstand het signaal. Daaruit werd de 3-2 door Simon Djakic gescoord. De gemoederen waren even verhit. Maar wij hebben als technische staf aangegeven de beslissing te accepteren", ging de trainer verder.

In de slotfase liep de thuisclub uit naar een geflatteerde 5-2 zege. ,,Nog twee thuiswedstrijden tegen koploper Brummen en SC Klarenbeek. Dat moeten zes punten worden, anders dreigt FC Jeugd in de grauwe middenmoot te belanden", besloot Ozturk.

FC Jeugd neemt in de vierde klasse de zesde plaats in.

BRON:WWW.EDESTAD.NL