15 maart 2015 14:00

Scheidsrechter

Grob, A.G.J.

Onbekend

EDE FC Jeugd heeft bij het Apeldoornse Alexandria met 0-0 gelijk gespeeld. ,,Natuurlijk is dit gelijkspel een teleurstelling. Maar ik ben trots op mijn spelers. De thuisclub provoceerde, rekte tijd, maakte veel overtredingen. Daarin is FC Jeugd geen moment mee gegaan", aldus trainer Ahmet Kiliç.

CONCURRENT Alexandria is een directe concurrent is de strijd om nacompetitievoetbal. ,,Zij groeven zich negentig minuten lang in. Zeker in de eerste helft waren wij veel beter. Kregen ook een aantal honderd procent kansen. Maar het was 'net niet' allemaal."

Omdat de thuisclub geen aanvallende intenties had was de brilstand bij rust geen verrassing. ,,In de tweede helft schoot Sabri Yöni op de lat. Misschien wel de mooiste actie van de middag was die van Sinan Kurkçu. Hij kapte een man of drie uit, de keeper gleed de verkeerde kant uit. De bal rolde tergend langzaam naast. Deze schoonheid van een aanval had meer verdiend", meende de trainer.

TWEEDE PERIODE De strijd om de tweede periodetitel blijft spannend. FC Jeugd heeft een punt voorsprong op mede sportpark bewoner Fortissimo. ,,FC Jeugd heeft alles nog in eigen hand. Maar eerst volgende week de derby op de Hoekelumse Eng. Er zijn geen kaarten opgelopen. Behoudens mogelijke blessures kan FC Jeugd volledig aantreden", besloot Kiliç.

FC Jeugd bezet in de vierde klasse de derde plaats met 35 punten. Koploper is Brummen met 42 punten gevolgd door Fortissimo met 38 punten.

Komende zondag gaat FC Jeugd op bezoek bij Fortissimo.