6 april 2015 18:00

Scheidsrechter

Buurman, J.J.T.

Onbekend

EDE In een meer spannende dan mooie wedstrijd heeft FC Jeugd met 1-1 gelijk gespeeld tegen Loenermark.
Eip Janssen
Dat leverde FC Jeugd de tweede periode op. Daarin zal de eerste tegenstander, tenzij de huidige koploper in 4H het kampioenschap behaald, Witkampers uit Laren (Gld) worden.

Sabri Yöney en aanvoerder Raldy van Haastert waren na afloop eens gezind in het commentaar. ,,In de eerste helft speelde Loenermark heel goed. Maar je zag na een half uur dat de krachten een beetje opraakten. Ons geluk was dat zij zaterdag ook al een wedstrijd in de benen hadden. Op basis van de tweede helft hadden we misschien wel een zege verdiend", meende het duo.

Loenermark trainer Marco Rou kon zich slechts gedeeltelijk in deze analyse vinden. ,,Ik denk dat een gelijkspel wel een juiste uitslag was. De strafschop waaruit FC Jeugd de gelijkmaker scoorde, had menig scheidsrechter niet gegeven."

Opvallend was dat beide FC Jeugd spelers dat niet tegen spraken. ,,Ik heb het niet goed gezien. In de eerste helft hadden we la een strafschop moeten krijgen. Kevin Fränkel werd al solerend in het strafschopgebied fors aangetikt. Maar hij bleef op de been. Als hij valt denk ik dat de scheidsrechter naar de stip wijst", aldus aanvoerder Van Haastert.

De vreugde bij de thuisclub was na de 1-1 eindstand ingetogen. Ook de zekerheid dat nacompetitie voetbal was bereikt zorgde niet voor veel opgetogenheid. ,,FC Jeugd gaat voor het hoogste, en dat is meestrijden om de titel. Je zou kunnen zeggen dat we daarin twee punten hebben verspeeld. In de eerste helft werd teveel de lange bal gehanteerd", keek de technisch vaardige Sabri Yöney terug.

Aanvoerder Raldy van Haastert roemde niet alleen het team voor een goede tweede helft. ,,Ik denk dat trainer Ahmet Kiliç in de rust precies de juiste woorden vond ons op scherp te zetten. Je ziet dat hij veel voetbal ervaring heeft."
Loenermark nam in de eerste helft een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Boudewijn Smit. Op dat moment niet onterecht. De gasten speelden een goed spelletje, waar FC Jeugd defensief nogal wat moeite mee had.

De mooiste kans op de gelijkmaker kwam op naam van Mustafa Tirgil. Een schoonheid van een pass (Kevin Fränkel, red.) leek een verrassing voor de jongeling. Hij schoof de bal van elf meter naast.

In de tweede helft een herboren FC Jeugd. De ene na de andere aanval golfde op het Loenermarkse doel. ,,Het was wachten tot dat er een bal goed viel. Er zijn genoeg kansen geweest", meende Raldy van Haastert.

GELIJKMAKER De gelijkmaker was curieus. De toegekende strafschop kon, zeker in de ogen van de Loenermarkse aanhang, geen genade vinden. Maar ook de neutrale kijker kon niet met honderd procent zekerheid zeggen of de van dichtbij ingeschoten bal opzettelijk met de hand werd beroerd door Pepijn Hoekman.

Zoubeir Hadi pakte het presentje met genoegen uit. Eerst zag hij zijn schot gestopt door de keeper. De bal kwam echter via de lat terug het veld in. De FC Jeugd speler reageerde attent en kopte in: 1-1.

,,In de slotfase had Kamal Hamdaoui de 2-1 op de schoen. Hij kwam een teenlengte tekort", besloot Yöney.