61'

11 januari 2015 14:00

Onbekend

Ten eerste een dank voor de ontvangst en gastvrijheid van Sportvereniging DCS.

Zondag had onze 1e elftal zijn eerste oefenwedstrijd van 2015 uit bij DCS in Zevenaar. Een ploeg die in de 2e klasse speelt en op een gedeelde 6e plaats in de competitie staat. Voor ons een goede tegenstander, die ook graag wilt voetballen.

FC Jeugd '90 kwam goed uit de startblokken met balbezit en goed veldspel. Helaas leidde de eerste beste aanval van de tegenstander meteen tot een doelpunt. De bal viel via een kluts voor de lange centrumspits die geen moment aarzelde en snoeihard de bal in de hoek schoot (1e min 1-0). Daarna herpakte FC Jeugd '90 zicht goed en begon weer goed te voetballen.
Via de flanken waren we continu dreigend. Vooral de vrije trap van Sinan Kurkcu verdiende meer, de bal kwam tegen de lat. De rebound viel net niet goed voor de centrum spits Mustafa Tirgil. In de tegenaanval scoorde de tegenstander de 2-0 (30min) door een communicatiefout tussen onze keeper en onze verdediging. Na wat kansen heen en weer was dit tevens de ruststand.

De tweede helft voerden beide teams de nodige wissels door. Hierdoor ontstond er een minder gecontroleerde wedstrijd. Beide teams kregen meer ruimte, uiteindelijk via een aanval over de flanken was het Mustafa Tirgil die 2-1 binnenschoot (61 min).

DCS probeerder overal goed druk te zetten. In onze eigen competitie heb je in het algemeen meer tijd in je opbouw. Onze spelers moesten daarom continu sneller handelen. Met een paar goede reddingen hield Nurettin Salih ons in de 2e helft in de wedstrijd. Uiteindelijk werd een communicatiefout in onze verdediging wel direct afgestraft en daarmee ook de eindscore van wedstrijd bereikt (3-1 86min).