Scheidsrechter

Hooghoff, R.

Accommodatie

Onbekend

EDE Fortissimo is er niet in geslaagd, de eerder bij een 1-3 achterstand gestaakte wedstrijd, tegen FC Jeugd te winnen. Buurman FC Jeugd, dat met negen man een tactisch knappe wedstrijd op de grasmat legde, hield met 2-4 de punten op zak.

AANLEIDING Op 22 maart haalde de Edese derby het einde niet. Na 57 minuten spelen vond scheidsrechter A.J.G.Willems uit Millingen het toen welletjes. De sfeer op het veld, na een ververwijzing van Erdal Topal (FC Jeugd), werd te explosief geacht. Woensdagavond 22 april wordt de tuchtzaak naar aanleiding van deze gebeurtenissen gehouden. Dan zal ook bekend worden welke gevolgen dit heeft voor Erdal Topal en/of de clubs.

Donderdagavond traden beide ploegen in een gewijzigde opstelling aan voor het minimaal 33 minuten durende restant.

Duidelijk was dat de thuisclub niets te verliezen had, en stormde. Veelal werd de lange bal gehanteerd, waarop FC Jeugd slim anticipeerde.

WISSEL De gasten moesten al na twee minuten Zoubeir Hadi wegens een hamstring blessure wisselen. Zijn vervanger Kamal Hamdaoui speelde een achteraf zeer belangrijke rol.

Kamal Bendadi zag een bal uit de doelmond gehaald. Davy Pol ontdekte dat keeper Adem Durmus een vrije trap knap stopte.

Na negen minuten kwam de zo gewenste aansluitingstreffer voor de thuisclub. Het was Mohamed Chahbari die hoop schonk aan Fortissimo 2-3.

TACTISCH FC Jeugd, dat vrij consequent twee spitsen voorin hield, speelde het spel slim. Mustafa Tirgil liet de kans op de 2-4 bij een razend snelle uitval liggen. ,,Ik kwam met mijn passen net niet goed uit. De doelman (Medin Alagic, red.) kon redden", glimlachte hij na afloop opgelucht.

Vier minuten later viel wel de beslissing.  Fortissimo moest alle risico's nemen. FC Jeugd kwam er met 3 man snel uit, en de enige Fortissimo verdediger werd uitgespeeld. Doelpuntenmaker Kamal Hamdaoui werd bedolven onder zijn teamgenoten: 2-4.

Ook zeven minuten blessuretijd, bijgetrokken door de scheidsrechter mocht voor Fortissimo niet meer baten.

FC Jeugd kon aan een vreugde dans beginnen, en koesterde drie belangrijke punten.

De spanning in de vierde klasse aan kop is groot. Brummen 46 uit 21 wordt gevolgd door Fortissimo ( 45 uit 22), Alexandria (44 uit 22) en FC Jeugd 43 uit 22).

BRON:WWW.EDESTAD.NL