17 mei 2015 14:30

Scheidsrechter

Herdem, M.

Onbekend

EDE FC Jeugd heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de finale van de nacompetitie. Tegen SV Haarle werd de op Hemelvaartsdag opgelopen 2-1 achterstand weggewerkt. Maar het leverde 'bloed, zweet en tranen' op alvorens de 2-0 eindstand op het scoreformulier stond.

Eip Janssen

De tegenstander in de finale ronde, om te bepalen wie derdeklasser wordt, is nog niet bekend. RDC (Deventer) en Albatros haalden het einde  niet. Bij een 0-0 stand werd de wedstrijd wegens een beenbreuk van een speler gestaakt. Albatross verdedigde een 1-0 voorsprong na de eerste wedstrijd.

HOOFDROL De dertigjarige FC Jeugd speler Sinan Kurkçu speelde een hoofdrol door een strafschop te missen en in de tweede helft de 2-0 te scoren.

,,Het kan soms raar gaan in het voetbal. Op slag van rust werd een strafschop van mij gestopt. Dat was de verdienste van de Haarle doelman, want ik nam hem echt goed. Met nog zo'n 17 minuten op de klok wist op aangeven van de ingevallen Jamal Hamdaoui de achteraf beslissende 2-0 te scoren", keek de middenvelder opgelucht terug.

Op sportpark De Hoekelumse Eng ontwikkelde zich een wat vreemd schouwspel. Haarle was de eerste twintig minuten de wat betere ploeg, daarna nam FC Jeugd het initiatief over. Maar de Edenaren oogden alles behalve fit. De linies liepen soms (noodgedwongen) ver uit elkaar.

,,Dat klopt. Een aantal spelers loopt van wedstrijd naar wedstrijd, en heeft pijntjes. Dan hebben we ook nog pech dat de goed spelende Kamal Hamdaoui, na een botsing met de doelman moet uitvallen. Onze vaste spits Mustafa Tirgil ontbreekt ook al. Kevin Fränkel wist het nog bijna zeventig minuten vol te houden. Het lijkt hier 'mash' wel", glimlachte Kurkçu.

VERDEDIGER Met een aantal mogelijkheden over en weer, had Haarle speler Jari ten Have de 0-1 op de schoen. Keeper Adem Durmus bleef in het 1 op 1 duel overeind. Een minuut later kwam de thuisclub op 1-0. De mee opgerukte centrale verdediger Hicham Largo, wist via de paal, de Haarle doelman te verschalken:1-0.  ,,Dat was een mooie opsteker, die wat rust in ons spel bracht", ging Kurkçu verder.
Adem Durmus voorkwam kort daarna dat tweevoudig schutter eerste wedstrijd Arnon Zwijnenberg de gelijkmaker kon scoren. FC Jeugd kreeg daarna de beste kansen. Maar voor Kamal Hamdaoui was het twee keer 'net niet'. Bij driemaal is scheepsrecht speelde Hamdaoui de bal iets te ver voor zich uit. Doel Willems kwam uitlopen, en vloerde de aanvaller.

Met een strafschop en geel kwam de Haarle doelman beter weg dan zijn opponent. ,,Ik heb het nog even geprobeerd na rust. Maar het kapsel in de schouder is beschadigd. Deze wissel deed letterlijk en figuurlijk pijn, maar was wel noodzakelijk", vulde Kamal Hamdaoui aan. De misser kwam in het Edese kamp hard aan.

In de tweede helft, bij een 1-0 stand gebeurde lange tijd weinig tot niets. Haarle kon niet echt een vuist maken, en de thuisclub ontbeerde teamspel. ,,De gedwongen wissels werkten niet mee aan een vlot lopend spel. Het klopt dat onze technisch vaardig ploeg tekort schiet in het als team optreden. Dat kan en moet echt beter", analyseerde de middenvelder.

MOOI DOELPUNT Uiteindelijk bleven de eerdere missers zonder gevolgen. Haarle moest in de 70e minuut toezien dat Sinan Kurkçu de stand op 2-0 bepaalde. Een wonderschoon en bekeken doelpunt, wat tot dolle vreugde in het Edese kamp leidde. In de slotfase drongen de gasten nog wel aan. Maar FC Jeugd gaf geen krimp, en het vreugde vuur ontbrandde.

,,Of FC Jeugd wat in de derdeklasse te zoeken heeft? Zeker, want ik denk dat wij een goed voetballende ploeg hebben. Met een versterking hier en daar zullen we zeker kunnen meedraaien. Ik heb zelf ervaren (WAVV) dat hoe hoger je voetbalt, des te beter het je afgaat. Maar eerst nog een finale ronde. Wie de tegenstander gaat worden zien we wel. Daar moet de technische staf zich maar over buigen. Belangrijkste is deze week rust te pakken, zodat we Tweede Pinksterdag zo fit mogelijk zijn", besloot Kurkçu.