Albatross 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse/4e klasse Finale G nacompetitie

25 mei 2015

Onbekend

EDE Vierdeklasser FC Jeugd en derdeklasser Albatross sloten de eerste finalewedstrijd van de nacompetitie met een 0-0 gelijkspel. Komende zondag is om 14.30 uur de return in Ughelen. De winnaar speelt komend seizoen in de derde klasse.

Eip Janssen

De wedstrijd was meer spannend dan goed. Ook in 102 minuten voetbal (Scheidsrechter M.C. Brown trok in totaal twaalf minuten blessuretijd bij, E.J.) was niet genoeg te scoren. Maar het duel had ook zomaar op 4-4 kunnen eindigen. Bij FC Jeugd stond doelman Adem Durmus een uitstekende wedstrijden te keepen, en werden voorin te vaak de verkeerde keuzen gemaakt.

,,Het ging wel lekker", opende keeper Adem Durmus. ,,Onze start was niet goed en ik moest een paar keer handelend optreden. Ik ben de hele wedstrijd geconcentreerd gebleven. Voor mijn gevoel heb ik een goede wedstrijd gekeept", meende hij.

FC Jeugd trainer Ahmet Kiliç beaamde dit. ,,In het eerste half uur was het niet goed, en sleepte Adem ons er doorheen. Maar ook FC Jeugd kreeg kansen. Helaas werden er verkeerde keuzen gemaakt." Hij doelde vooral op het moment dat dat de verder goed spelende Kamal Hamdaoui schuin voor doelman Jeroen Streppel opdook. ,,Kamal (Hamdaoui E.J) moet scoren, of terugleggen op de mee gekomen Kevin Fränkel. Maar hij zag dat in het vuur van het spel niet."

PUZZELEN De thuisclub oogde nerveus en vrij weinig lukte. De trainer moest nogal puzzelen om de juiste opstelling te vinden. Sinan Kurkçu (geschorst), Sertac Baratcu (privé omstandigheden), Zoubeir Hadi en Mustafa Tirgil (beiden geblesseerd) ontbraken. Kamal Hamdaoui kreeg  laat groen licht te spelen. Kevin Fränkel speelde wel maar oogde nog niet volledig fit.

,,Volgende week zijn Kamal Hamdaoui en Kevin Fränkel weer fitter. Ook Sinan Kurkçu en Sertac Baratcu zijn er weer bij. Ik weet zeker dat er in de return kansen komen", aldus de trainer.

KANSEN Albatross kreeg binnen vier minuten twee grote kansen. In beide gevallen bleef Durmus overeind.

,,Na het aarzelende begin namen wij het heft in handen. Wat ik in de tweede helft heb gezien geeft vertrouwen voor de return. En als het daar ook gelijk blijf, stop ik de strafschoppen wel", lachte doelman Durmus breeduit. ,,Hij mag weer onze beste speler worden, maar ik verwacht dat wij het in de reguliere negentig minuten kunnen beslissen", vulde Kiliç aan.

Waar Albatross in de beginfase het initiatief had, kwam FC Jeugd na een half uur beter in zijn spel. In de eerste helft waren de Albatross spitsen Michael van Otterlo en zeker Sander van Hal handenbinders.

In het tweede bedrijf hadden de Edenaren onder aanvoering van de onvermoeibare Raldy van Haastert en Youness Lahnine het beter het oog in.

,,De eerste kans was nog voor de gasten. Maar hij (Roel van Vremde, E.J) had het vizier niet op scherp. Bij ons kreeg Raldy van Haastert nog een goede kans. Wat zij wel goed deden was ons uit het ritme halen. Blessure gevallen haalden het tempo uit de wedstrijd", keek de doelman verder terug.

KEERPUNT In de slotfase werd FC Jeugd de beter spelende ploeg.

,,Wij kwamen beter in ons spel. Albatross leek er conditioneel ook wel doorheen te zitten. De kans voor de vrijstaande Kevin Fränkel (87e minuut) op een meter of zeven van het doel had de beslissing kunnen zijn. Hij nam de bal direct uit de lucht. Misschien was even controleren beter geweest. Maar hij moest in 'an split second' handelen. Gaat die bal erin is het een werelddoelpunt", oordeelde Kiliç tot slot.

BRON: WWW.EDESTAD.NL