FC Jeugd verliest laat in 2e helft van de verlenging de wedstrijd en daarmee promotie naar de 3e klasse

Albatross 1 (zon)

2 - 1

FC Jeugd 1 (zon)

86'

Mannen zondag, 1, 3e klasse/4e klasse Finale G nacompetitie

31 mei 2015 14:30

Scheidsrechter

Arnts, P.M.J.

Onbekend

DE FC Jeugd had zo graag geschiedenis willen schrijven. Voor het eerst in haar bestaan promoveren naar de derde klasse. De ploeg van Ahmet Kilic was er dichtbij. Na de 0-0 in de thuiswedstrijd werd de return bij Albatross na verlenging met 2-1 verloren.  Volgend jaar dus gewoon weer vierde klasse voor de club van de Hoekelumse Eng, die in totaal liefst zes rode kaarten moest incasseren.

Wim van Kessel

De eerste had de meeste invloed. Doelman Adem Durmus kon kort voor de rust vertrekken na een overtreding op Nick van Kampen. Daarvoor heerste FC Jeugd. ,,Wij stonden goed. Onze aanvallers waren heel gevaarlijk. Wij kregen twee goede kansen (Kevin Fränkel en Sabri Yöney). In wedstrijden als deze met weinig kansen, moet er minimaal een benut worden'', meende Ahmet Kilic.

,,Die rode kaart zorgde voor een ommekeer. Als onze keeper die speler raakt, vind ik het terecht. Alleen de speler stond buitenspel. De assistent-scheidsrechter stond te slapen. '' Geluk voor FC jeugd was dat de toegekende vrije trap van Jeffrey Steneker op de paal kwam. Jacko Hardeman had de plek in het doel overgenomen. Sinan Kürkcü werd gewisseld.

Hoewel het Edese overwicht  verdween, bleef het minimaal gelijkwaardig. ,,Ik vind dat wij daarna niet echt in de problemen zijn geweest. Het was alleen uitkijken voor hun fysieke kracht en lengte bij corners. Hoewel ik er voor gewaarschuwd had geen onnodige corners weg te geven, gebeurde dat toch. En juist daar viel de 1-0 uit (Jeroen Dekker)'', baalde de trainer.

LEF Die bracht met Myron de Bruijne een extra aanvaller. De lef betaalde zich uit. Sabri Yöney knalde een afgeslagen corner in de hoek.  Inmiddels was al wel assistent trainer Gökhan Yilmaz met een rode kaart weggestuurd na protesteren. ,,Ik vond ons ook men een man minder niet minder dan Albatross'', meende aanvoerder Raldy van Haastert.  ,,Wij wilden ook meer. Alleen kregen wij het helaas niet.''

In de eerste verlenging gebeurde er niets. Duidelijk was dat het zware veld met de stromende regen de nodige kracht had gekost. Toch was het Steneker die de ruimte kreeg te kappen, om de bal in de bovenhoek te schieten. ,,Zeker met tien man gaat zo'n wedstrijd niet in je koude kleren zitten. Ik had vermoeide benen. Dan vliegt zo'n lucky schot in de kruising'', vond Raldy van Haastert.

Dat betekende de beslissing. Vervolgens liepen Hassan Hammouchi, Youness Lahnine, Kamal Hamdaoui en na afloop ook nog Ahmet Kilic tegen rood aan, al dan niet na twee keer geel. ,,Dat was een stuk frustratie'', erkende Kilic. ,,Als buitenlanders zijn wij meer emotioneel. De stand voelde als een stuk onrecht. En dat de spelers rood krijgen, kan ik ergens wel begrijpen als ze constant zoals Kevin Fränkel worden uitgescholden.''

Voor Kilic was het een einde aan een veel bewogen voetbaljaar. ,,Ik heb mooie en minder mooie momenten mogen beleven. Als trainer heb ik heel veel geleerd. Ik hoop dat richting volgend jaar mee te nemen. Wij wilden graag met FC Jeugd promoveren. Dat is nu niet gelukt. Honderd procent zeker dat het volgend seizoen wel gaat lukken.''

BRON: WWW.EDESTAD.NL