28 augustus 2016 14:00

Scheidsrechter

Reijnen, J.W.

Onbekend

Met een 5-0 overwinning op Edesche Boys heeft FC Jeugd zich geplaatst voor de eerste knock-outronde KNVB beker district Oost.

De ploeg van trainer Ahmet Kiliç maakte de favorietenrol in een poule waarin ook SC Oranje (za) en Fortissimo uitkwamen meer dan waar.

De zondag derdeklasser bleef ongeslagen met de doelcijfers 12-2.

,,Een misschien twee maatjes te klein", liet Edesche Boys trainer Frans van Beek weten. ,,FC Jeugd speelde ondanks dat de zege verdiend was, gewoon matig", liet technisch manager Melis Versteeg namens FC Jeugd weten.

Binnen het half uur stelde FC Jeugd orde op zaken door doelpunten van Youness Lahnine en Zoubeir Hadi.  Edesche Boys kreeg twee kansen via Claudio van Velsen en Ferrouchi Kleijer. ,,Gaat er daar een van in ga je toch anders rusten", vulde Van Beek aan.

In de tweede helft was het Khalid Oulad Ahmed die scoorde: 0-3. De laatste twee doelpunten kwam in de slotfase op naam van Imad Azaoum en Mohamed Chahbari. ,,De 0-5 was een mooi uitgespeelde aanval opgezet door Youness Lahnine. Hij speelde Imad Azaoum aan, die met een subliem hakje de bal panklaar legde voor Chahbari", glunderde Versteeg.

Edesche Boys bracht in het laatste kwartier nog keeperstrainer Erik van Eldik in. ,,Het zat niet mee. Erik van Aalst viel al na zeven minuten geblesseerd uit. Doelman Michel van der Meulen blesseerde zich na een overtreding van een FC Jeugd speler. Ook Brian van Beek viel nog geblesseerd uit. Ik verwacht dat de schade mee valt", besloot de Boys trainer.

FC Jeugd start komende zondag de competitie op eigen veld tegen het Amersfoortse VVZA. Edesche Boys gaat op bezoek bij de fusie vereniging SSA Aerdt-Carvium.