9 oktober 2016 14:00

Scheidsrechter

Waale, J.C.L.

Onbekend

FC Jeugd, op bezoek bij het Leusdense Roda'46, boekte een 2-2 gelijkspel. Daarmee boekte de ploeg eindelijk weer een puntje.

,,Toch beschouw ik het als twee verliespunten. FC Jeugd maakte het spel en Roda'46, een fysiek harde ploeg, probeerde ons spel te ontregelen. Kleine foutjes worden in deze derde klasse afgestraft. En wij hebben nog niet het vermogen de kansen in doelpunten om te zetten", opende FC Jeugd trainer Ahmet Kiliç.

Binnen tien minuten stond de thuisploeg bij de eerste de beste aanval op voorsprong. ,,In een duel zou Youness Lahnine een overtreding hebben begaan. Een scheidsrechter kan hem geven maar het was zwaar gestraft. De strafschop werd benut door Tomas van Dijk: 1-0."

FC Jeugd kwam snel via Shently Lovert langszij: 1-1. Maar weer was het de thuisclub die via Jordy Huurdeman de ruststand op 2-1 leek te bepalen.

,,Uit een vrije trap, waarbij de Leusdense doelman er niet goed uitzag, bracht Altay Tomruk van zeker dertig meter beide partijen op gelijke hoogte: 2-2. Een gelukje dat ons weleens toekwam", glimlachte de trainer.

In de tweede helft was er maar een ploeg die voetbalde en dat waren de Edenaren. ,,Roda'46 probeerde met alle middelen de 2-3 te voorkomen. Dat is hun goed recht maar niet mijn voetbalkeuze. Helaas kon FC Jeugd de kansen niet benutten. De winst was gewoon verdiend geweest", besloot Kiliç.

FC Jeugd bezet in de derde klasse nu de elfde plaats met vijf punten uit zes wedstrijden. Komende zondag komt het Eldense Eldenia op bezoek. Een voetballende ploeg die de vijfde plaats bezet en elf punten heeft.