Accommodatie

Onbekend

FC Jeugd heeft tegen het bezoekende Eldenia een 4-2 zege behaald.

,,Dat hadden we even nodig. Je kunt wel elke week zeggen dat je goed voetbalt. Maar als het geen punten oplevert wordt het niet geloofwaardig", meende FC Jeugdtrainer Ahmet Kiliç.

Hij zag een goed, fris en fruitig spelend Eldenia op bezoek komen. ,,Dit was een ploeg die ook de aanval koos. Hele fasen in de tweede helft waren zij de boven liggende partij. Dat is wat anders als ploegen als koploper Houten die hier alleen maar komen verdedigen", ging de trainer verder.

Het Mohammed Chahbari die de 1-0 aantekende.

,,Een mooie aanval waarbij Adham Kabet de aangever was. Nadat Shently Lovert voor de 2-0 had gezorgd werd het 2-1 (Pim Cornelissen). De 2-0 was overigens te danken aan een slimme actie van Achraf Benahmed. Wij kregen een vrije trap die Eldenia betwistte. Hij wachtte niet af maar nam hem snel en Lovert profiteerde."

In de tweede helft makte Eldenia al snel 2-2 door Louan Aaats. ,,Mijn ploeg toonde karakter. Shently Lovert schampte met zijn hoofd de bal uit een corner van Altay Tomruk : 3-2.

Eldenia bleef druk zetten en de gelijkmaker hing in de lucht. Maar in de slotminuut zorgde de ingevallen ?mit Senyer voor de beslissende 4-2.

,,De groep wordt steeds completer. Geblesseerde spelers als Mustafa Tirgil, Kamal Hamdaoui, Youssef Hadi, Senyer en Imad Azoum komen eraan. Een voorhoede die vorig seizoen meer dan honderd keer scoorde. Men is nog niet van FC Jeugd af in deze klasse", besloot Ahmet Kiliç.