30 oktober 2016 14:00

Scheidsrechter

Draaijer, H.C.

Onbekend

FC Jeugd boekte zondag in bij SV Zeist twee keer winst. Eerst werd de thuisclub met 0-3 verslagen.

Maar de mooiste winst was de terugkeer van de lang geschorste strateeg Ahmet Kiliç. Hij mocht na twee jaar geen competitievoetbal te hebben gespeeld weer mee doen in de hoofdmacht.

De trainer/speler liet zien dat hij, ondanks zijn lange afwezigheid, een aanwinst is voor het huidige FC Jeugd.

,,Ik heb de buitenwacht nooit iets laten merken. Maar wat heb ik zelf voetballen gemist. Ik was echt zo blij als een kind dat ik weer kon spelen. Nee, ik stel het elftal niet alleen op. Dat gaat echt in overleg, Hoogstens heb ik de beslissende eindstem", aldus Kiliç.

Zijn ploeg kwam al om de eerste helft bij het op eigen veld niet te onderschatten Zeist op een 0-2 voorsprong. Eerst was het Altay Tomruk die het vijandelijke doel trof: 0-1.

,,Dat was al in de vijfde minuut. Wij kregen een vrije trap op het middenveld. Ik zag uit mijn ooghoek Altay Tomruk vertrekken. De pass was op maat en het doelpunt nog mooier", glunderde Kiliç.

Binnen vijfentwintig minuten was het 0-2. Shently Lovert kwam een op een tenopzichte van de Zeister doelman. De bal werd eerst nog half gestopt maar tegen zijn wippertje was hij kansloos.

,,In de tweede helft hebben we veel kansen laten liggen. Een hogere score was zeker mogelijk geweest. Ik heb steeds gezegd, ook na nederlagen dat FC Jeugd eraan kwam. Nu wij steeds completer worden moeten ploegen in deze derde klasse echt rekening met ons gaan houden. De verschillen zijn niet groot en als we een reeks neer zetten in de top vier binnen handbereik", sloot de dolgelukkige trainer af.

Met nog elf minuten op de klok zette Mohamed Chahbari de Edenaren op 0-3. De rechtsback stoomde op, gaf Youssef Hadi, de kans. Maar weer leek de Zeister doelman de held. Chahbari had echter opgelet en tikte binnen.