6 november 2016 14:30

Scheidsrechter

Ouendag, M.

Onbekend

EDE FC Jeugd heeft op eigen veld een verdiende 3-1 zege behaald op het Amersfoortse APWC.

door Eip Janssen

,,De eerste helft was misschien nog wat minder maar op basis van de tweede helft lijkt me er geen discussie mogelijk. FC Jeugd wordt, met de trainer Ahmet Kiliç in het veld, steeds completer. De derde klasse is nog niet van ons af", meende de goed spelende Altay Tomruk.

Met Kiliç werd zowel het brein van de ploeg als de pechvogel genoemd. Hij had binnen tien minuten FC Jeugd op een 1-0 voorsprong kunnen en moeten zetten.

Een mooie snelle combinatie opgezet door Ahmet Kiliç en Altay Tomruk bracht de bal bij Mustafa Tirgil. Deze leek simpel te kunnen scoren maar werd onderuitgehaald.

De terecht gegeven strafschop werd door de doelman gestopt. De rebound werd door Tirgil snoeihard overgeschoten.

,,Ik kan mij niet herinneren eerder een strafschop te hebben gemist. Ik wachtte tot dat de keeper wat ging doen, maar hij was mij te slim af", meende Kiliç. ,,Dat karweitje knap ik volgende keer zelf wel op", lacht de meeluisterende Altay Tomruk.

SCOREN Maar nadat FC Jeugd en APWC over en weer de nodige kansen hadden laten liggen maakte FC Jeugdspeler Youness Lahnine een einde aan het geschutter op doel. Maar helaas voor de thuisclub in eigen doel. De uitlopende doelman Özkan Yilmaz was compleet kansloos: 0-1. Twee minuten later was het alweer gelijk. ,,FC Jeugd kreeg op twintig meter een vrije bal te nemen. Ik zag de muur niet helemaal goed staan. De doelman was op de inzet kansloos", keek Tomruk terug.

In de tweede helft was er maar een ploeg die speelde en dat was de thuisclub.

,,Wij hadden afgesproken gelijk druk te zetten op de defensie van de gasten. Hoewel zij er met counters goed uitkwamen kregen wij vele kansen het duel vroegtijdig te beslissen", meende het duo.

Een geweldige steekpass van Kiliç gaf Shently Lovert vrij baan. Hij liet de doelman volstrekt kansloos: 2-1.

,,Binnen vijf minuten een mooie opsteker. Ik zag hem uit mijn ooghoeken gaan en de pass was op maat. Ik merk wel dat twee jaar niet voetballen zijn tol eist. Ik denk dat ik op dit moment maximaal op veertig tot vijftig procent van mijn kunnen speel", vulde de trainer aan.

BELANGRIJK ,,Je ziet dat je niet goed hoeft te spelen om toch belangrijk te zijn. Door zijn (Ahmet Kiiliç, EJ) aanwezigheid en slimheid is de balans in het team terug. Ik kan meer vanuit een vrije rol op het middenveld spelen en belangrijk zijn voor het team. En wie er dan scoort is niet zo belangrijk", vulde Tomruk aan.

Met nog ongeveer tien minuten op de klok besliste Shently Lovert het niet onaantrekkelijke duel. De briljante pass van Altay Tomruk werd op waarde geschat: 3-1.

Enige minpuntje aan deze wedstrijd is de staat waarin het FC Jeugd hoofdveld verkeert. ,,Het is hobbelig, ongelijk en zwaar. Zo'n Mustafa Tirgil mist drie goede kansen. Waardoor? Omdat hij bij de balaanname al bezig is met het hobbelige veld. Op een kunstgras spelen zou ons spel zeker ten goede komen", besluit Altay Tomruk.

FC Jeugd bezet door de derde zege op rij in de derde klasse de zesde plaats. De Edenaren hebben uit negen wedstrijden veertien punten verzameld. Zeven minder dan koploper Saestum . Komende zondag gaat FC Jeugd op bezoek bij hekkensluiter HDS.