29 januari 2017 14:00

Scheidsrechter

Luinge, R.

Onbekend

EDE In een wedstrijd waarin maar een ploeg voetbalde heeft FC Jeugd bij koploper VVZA in een 2-2 gelijkspel moeten berusten.

,,In de door Roelof Luinge, ik kende hem nog van vroeger, goed geleidde wedstrijd, hebben we de kans op een driepunter laten liggen. Het laatste deel speelde FC Jeugd in overtal. Maar de mooiste kansen werden gemist", bromde trainer/speler Ahmet Kiliç.

Hij was uiteraard ontevreden over de uitslag. ,,Maar zeker niet over ons spel en de inzet. De voorbereiding is lastig geweest door de winterse omstandigheden. Wij hebben vrijwel de hele wedstrijd gedomineerd. De thuisclub kreeg misschien drie mogelijkheden. Daarvan werd er een benut. De 2-1 kwam uit een strafschop."

VVZA schuwde het fysieke geweld niet. Dat leverde de thuisclub zeven gele kaarten op, waarvan twee voor dezelfde speler. FC Jeugd werd drie maal bestraft.

,,De thuisclub nam de leiding na een snelle counter. Wij leden knullig balverlies en Stefan Eijgenraam scoorde", had Kiliç laten noteren. Uit een voorzet van Youssef Hadi wist Imad Azaoum nog voor rust de 1-1 te laten aantekenen.

,,De 2-1 kwam uit een ingooi. Bij het verdedigen zou een speler van ons een tegenstander op de hakken hebben gelopen. Ik denk dat je hem kunt geven", meende Ahmet Kiliç.

,,FC Jeugd nam de regie in handen en zag de trainer/speler met een wereldgoal van zeker 35 meter scoren: 2-2", vulde de meeluisterende Melis Versteeg aan.

,,Hij was zonder meer de beste man op het veld. In de eerste helft schoot hij ook al van eigen helft op de lat bij VVZA."

In de slotfase kreeg FC Jeugd kans op kans op de winnende te scoren. Maar het was te vaak 'net niet'.,,Bij winst deel je een tik uit. Nu moeten we zelf in de achtervolging. Maar zo spelend zijn we in het vervolg nog niet kansloos voor een prijs", besloot de spelmaker.  FC Jeugd neemt in de derde klasse, waar het aantal gespeelde duels verschilt, de zevende plaats in. De achterstand op koploper VVZA blijft tien punten.