Waale, J.C.L.

Onbekend

FC Jeugd lijkt na de 3-0 winst op SV Zeist verzekerd van derde klasse voetbal.

,,Hij is jarig vandaag. Dat wordt uitgebreid gevierd. Hij kon daar niet bij wegblijven."

FC Jeugd en SV Zeist schotelden de toeschouwers in de eerste helft een matige wedstrijd voor. De thuisclub zag wat kansjes verloren gaan. Een strafschop (Altay Tomruk, EJ) werd gevloerd niet gegeven. ,,Je hoorde het van afstand kraken. Ik weet honderd procent zeker dat het er een was", ging Kiliç verder. et bleek uitstel van executie voor de gasten. In de tweeënveertigste minuut testte Khalid Oulad Ahmed de Zeister doelman. Na de spelhervatting pikte Tomruk de bal op en liet de doelman in de korte hoek kansloos: 1-0.

In de tweede helft was het binnen twintig seconden billenknijpen voor FC Jeugd. Ismael Loukill liet van verre een schot los, dat over doelman Ozkan Yilmaz tegen de lat zeilde. e gasten kregen wat kansen en FC Jeugd bracht Shentley Lovert in het veld. De spits liet gelijk zien gevaarlijk te zijn. In een een op een situatie kon hij een actie met de Zeister doelman niet verzilveren. Een vrije trap van Khalid Oulad Ahmed en een strak schot van Altay Tomruk betekenden daarna de 3-0. De strijd was gestreden. Trainer Ahmet Kiliç wisselde speler Kiliç in om rust te brengen. Ook de Congolese aanwinst Salif Matendo werd gebracht. De stand beleef ongewijzigd in 3-0.

FC Jeugd neemt de achtste plaats in met 29 punten. Zondag wordt het op de vierde plaats staande Eldenia bezocht.