23 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Mand, J.C.

Onbekend

FC Jeugd heeft zondagmiddag op eigen veld een 5-1 zege behaald op HDS uit Leersum.

Hekkensluiter HDS bleek geen onaardige ploeg te hebben. Prijzenswaardig was dat de gasten probeerden te voeten in plaats van alleen maar verdedigen.

Na enig aftasten was het Sabri Yöney die na een kwartier spelen FC Jeugd op een 1-0 voorsprong zette. Hij reageerde in de kluts het snelst.

,,Daarna werden we wat slordiger. Drie keer werd in een 1 op 1 situatie met de doelman niet gescoord", ging de speler/trainer verder.

Khalid Oulad Ahmed en Imad Azaoum lieten de kansen liggen.

DOELPUNT Het was de Leerdamse doelman die daarna Aimable Ombeni van de 2-0 afhield. In de slotseconden eerste helft viel alsnog de 2-0.  Khalid Oulad Ahmed scoorde schitterend uit de draai. Hij liet de sterke HDS-doelman kansloos.

,,We kunnen veel beter. Het tempo moet omhoog. HDS lijkt aardig partij te geven, maar wij laten dat ook toe", bromde Kiliç in de rust.

In de tweede helft ontspon zich voor de neutrale toeschouwer een aardig schouwspel. Beide ploegen kregen de nodige kansen.

Na tien minuten spelen werd Mustafa Tirgil weggestuurd. In het strafschopgebied werd de spits onreglementair afgestopt. De strafschop was wel aan specialist doelman ?zkan Yilmaz besteedt. Hij liet zijn collega volkomen kansloos: 3-0.

Nadat HDS in de tegenstoot op 3-1 kwam was het breekpunt de afgekeurde 3-2. HDS dat bleef protesteren zag de ingewisselde speler/trainer Ahmet Kiliç het verschil maken. De 4-1 was de afronding van een mooie aanval.

Ruim tien minuten in blessuretijd zette Imad Azaoum de eindstand op 5-1.

,,We moeten het nu zelf afmaken. Zondag bij kampioenskandidaat Vriendenschaar veracht ik een mooie wedstrijd. Een ook voetballende ploeg", besloot Ahmet Kiliç een zonnige maar winderige zondagmiddag.