Scheidsrechter

Reker, A.

Accommodatie

Onbekend

Een goede wedstrijd spelen bij koploper Vriendenschaar. Met 1-0 voorstaan en een minuut te spelen. Dan slaat het noodlot toe voor FC Jeugd.

,,Een duel in onze zestien meter. Een vriendenschaar speler geeft Sergen Tomruk een duwtje in de zestien meter. Hij valt en vervolgens wordt de bal op zijn arm geschoten. Scheidsrechter is resoluut en legt de bal op de stip. Hiermee raken we de winst en gezien de andere uitslagen de kans op de derde periode kwijt ", baalde Melis Versteeg namens FC Jeugd.

In vrijwel de gehele wedstrijd was FC Jeugd de bovenliggende ploeg. Wedstrijd kenmerkte zich vooral door aantal geringe uitgespeelde kansen aan beide zijden. Daarnaast een tegenstander die de grenzen van het fysiek spel opzocht en vooral van afstand gevaarlijk probeerde te zijn. Op dit punt had de scheidsrechter iets eerder een grens kunnen trekken, maar in het belang van voetbal liet hij veel toe.

,,Het elftal dat al een week of vier met elkaar speelt was heer en meester. Het enige dat ontbrak was het scoren. Sabri Yöney, Khalid Oulad Ahmed, Imad Azaoum kregen kansen. Maar het was steeds 'net niet'.  Slechts Ilker Ozturk wist na een sublieme steekbal van Khalid Oulad Ahmed in de tweede helft te scoren: 0-1", had Versteeg gezien.

FC Jeugd moest zoals in de aanhef beschreven in de slotseconden buigen. Doelman Ozkan Yilmaz was bij de strafschop kansloos; 1-1.

,,Nacompetitie voetbal kan nog, hoewel we het niet meer in eigen hand hebben. Ons rest gewoon twee wedstrijden (Sporting en ONA '53) winnen. Dan zien we wel waar het schip strand", besloot de technisch manager teleurgesteld.

FC Jeugd bezet op de ranglijst na het 1-1 gelijkspel de vijfde plaats.

In de derde periode waarin Houten met zestien punten aan de leiding staat, volgt FC Jeugd als derde op drie punten.