Wardougan, Y.

Onbekend

FC Jeugd had zondagmiddag bij het Wageningse ONA '53 maar een opdracht. Winnen, en daarna afwachten of periodetitel concurrent Houten een misstap zou begaan.

,,De thuisclub, die met vrijwel het hele tweede elftal aantrad had geen belang te winnen. Bij winst was de ploeg elfde geworden en in een nacompetitie poule van vier beland. Nu moeten ze het met drie ploegen uitvechten."

FC Jeugd hoorde al snel dat concurrent Houten op een 2-0 voorsprong stond. ,,De ploeg wilde wel maar het geloof ebde echt weg. Het werd na ruim vijfentwintig minuten een wedstrijd om des keizers baard. Imad Azaoum zette FC Jeugd op een 1-0 voorsprong nadat hij zich knap had vrijgespeeld."

In de tweede helft waarin FC Jeugd vele kansen onbenut liet wisten Altay Tomruk (Vrije trap) en weer Imad Azaoum de eindstand op 3-0 te zetten.

,,Natuurlijk is de hele gang van zaken rond Houten dat het zondagvoetbal verlaat van invloed geweest. Maar de realiteit is ook dat FC Jeugd de eerste twee wedstrijden in de derde periode punten verspeelde. Dus moeten we ook naar onszelf kijken", besloot Versteeg realistisch.

FC Jeugd beëindigd de competitie op de vijfde plaats. De Edenaren wisten uit 26 wedstrijden 42 punten te halen. Drie te weinig om aan de nacompetitie promotie naar tweede klasse mee te doen.