Scheidsrechter

Simmelink, G.J.

Onbekend

FC Jeugd is uitgeschakeld in de strijd om de KNVB-districtsbeker Oost.

Bij het Groesbeekse Germania werd met 1-1 gelijkgespeeld. De noodzakelijke strafschoppenserie ging met 4-2 verloren.

,,Wel de complimenten niet de punten. Het voelt heel zuur aan. Zeker ook omdat bij Germania de opvatting heerste dat er geen verschil was te zien tussen een eersteklasser en ons als derdeklasser", opende Melis Versteeg zijn terugblik.

De wedstrijd begon al een half uur te laat. ,,Wegens de Zevenheuvelen loop was het veld moeilijk bereikbaar. Ook de scheidsrechter was er pas kort voor drieën."

In de eerste helft kregen beide ploegen kansen de score te openen. ,,Bij ons kregen Youssef Hadi en Shently Lovert goede kansen. Maar het was 'net niet' of de keeper stond op de goede plaats", ging de technisch manager verder.

In de tweede helft streed FC Jeugd voor wat het waard was. De ploeg legde bij vlagen goed spel op de grasmat.

,,Maar het pechduiveltje komt nooit alleen. Al snel moest Ahmet Kiliç vanwege een hamstringblessure worden gewisseld. Daarnaast kreeg Germania een vrij goedkope strafschop in de schoot geworpen. Hassan Hammouchi zou in een duel een overtreding hebben gemaakt. Nasim Saber pakte het vervroegde Sinterklaascadeau snel uit: 1-0", somberde Versteeg.

FC Jeugd kwam al acht minuten later op gelijke hoogte. Een prachtige combinatie opgezet door Sergen Tomruk en Youssef Hadi werd door Shently Lovert afgerond: 1-1.

,,Er werd gehoopt dat FC Jeugd kon doordrukken. Maar met nog zo'n twintig minuten op de klok kreeg Sergen Tomruk zijn tweede geel dus rood. Hij werd onderuitgehaald maar de scheidsrechter op grote afstand oordeelde dat het een schwalbe was."

In de resterende minuten was het overleven geblazen voor de Edenaren.

,,De strafschoppenserie is altijd een loterij. Hoewel doelman Yilmaz nog een strafschop stopte, schoten wij er zelfs twee naast. De 4-2 was een feit", besloot Versteeg teleurgesteld.