Scheidsrechter

M. Versteeg

Onbekend

Door: Mustafa Ozturk

Afgelopen weekend stond in de vierde klasse de kraker tussen FC Jeugd 2 en WWNA 2 op het programma. Beide ploegen hadden een imposante reeks neergezet in de competitie tot dusver. WWNA had tot dusver nog niet verloren en slechts 2x gelijkgespeeld (26 punten). FC Jeugd had echter maar 1 verliespartij (tegen WWNA) en 8 overwinningen op rij op haar naam staan (24 punten).

Daarmee begon FC Jeugd sterk aan de wedstrijd met veelvuldig balbezit en een aantal goede kansen op de openingstreffer. Na de eerste 20 minuten was het WWNA gelukt om zichzelf terug te knokken in de wedstrijd met tot gevolg een paar dotten van kansen. Beide ploegen toonden in de eerste helft met hun spel en collectief voetbal, waarom ze bovenaan in de competitie stonden. De spanning was naarmate de wedstrijd vorderde aan beide kanten te snijden. Een verlies betekende voor beide teams een klap in de competitie. Beide ploegen gingen de rust in met 0-0 stand.

Tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel. FC Jeugd probeerde aan te dringen door meer risico te nemen, maar het collectief van WWNA stond sterk en positioneel goed. Na het inbrengen van een aantal wisselspelers kreeg Jeugd ook wat meer grip voorin. Zo kregen o.a. Orhan Inan, Furkan Korkmaz en Sabri Karacaer goede kansen om te scoren. Daartegen was WWNA wel uiterst gevaarlijk in de counter. De tweede helft ingevallen Mustafa Ozturk was ook vaak ongrijpbaar en zorgde achterin bij WWNA voor de nodige onrust. Uiteindelijk werd laat in de tweede helft de wedstrijd beslist door een benutte strafschop van de sterk spelende middenvelder Zakaria Lahnine.