Scheidsrechter

Blaauw, J.

Onbekend

Door: Mustafa Ozturk

"Ongemeen spannend tot aan het einde" was de algemene conclusie van Devrim Gunaydin, leider Fc Jeugd 2 over de wedstrijd tussen FC Jeugd 2 en AGOVV 3. Een inhaalwedstrijd met de nodige belangen gekeken naar de ranglijst. Jeugd stond eerste met 27 punten uit 10 wedstrijden en AGOVV had 22 punten uit 9 wedstrijden. Door hier van Jeugd en de tweede inhaalwedstrijd te winnen kon AGOVV de leiding overnemen in de competitie. Terwijl bij een winst van Jeugd een gat geslagen kon worden met AGOVV en WWNA.

De wedstrijd begon dan ook in een moordend tempo, waardoor het binnen de minuut bijna al 1-1 stond. Zowel Jeugd als AGOVV liepen vrij op de keeper af, maar beiden verzuimden om te scoren. De eerste 20 minuten liep het bij beide teams vooral achterin niet goed. De verdediging van beide teams waren niet geconcentreerd en dit oogde zeer rommelig. Al leek Jeugd de overhand te hebben in het begin, was AGOVV die attent reageerden op een bal die plots stil kwam te liggen in de zestienmeter (0-1). FC jeugd moest het vooral hebben van hun spel over de vleugels. Daarmee was Sedat Akdeniz en Serdar Topal uitermate ongrijpbaar voor de defensie van AGOVV. Uiteindelijk scoorde Jeugd de gelijkmaker uit een counter waar de bal terecht kwam bij Yavuz Aydin, die voor zijn schot goed de tijd nam (1-1). De wedstrijd en daarmee het scoreverloop gingen op en neer. Sedat Akdeniz zorgde met een rake kopbal voor de 2-1 uit een voorzet van Younnes Lahnine. 5 minuten later strafte AOVV een verdedigingsfout genadeloos af 2-2. Net voor het einde van de eerste helft strafte Jeugd een verdedigingsfout van AGOVV genadeloos af. Alweer was het Sedat Akdeniz die dit keer op een leeg doel afging 3-2.

Tweede helft toonde dat beide teams hadden geleerd van de eerste helft. In ieder geval werden er achterin minder fouten gemaakt. De tweede helft ingevallen Zakaria Lahninne scoorde met een mooie lob de 4-2. Daarmee dacht Jeugd dat de buit binnen was, maar AGOVV had niet voor niets 50 doelpunten uit 9 wedstrijden gescoord. Ongelooflijk maar waar binnen 2 minuten scoorden AGOVV de 4-3, een afstandsschot van 25meter, en de 4-4 kopbal uit een vrije trap. Na de gelijkmaker kwam Jeugd weer bij de les en pakte het spel weer op. Laatste kwartier kon de wedstijd aan beiden kanten beslist worden. De keepers hadden meer dan genoeg scrimmages te verwerken. Dankzij de geweldige reflexen van beide keepers bleef de score op 4-4. Want het was net zo makkelijk 7-7 geworden. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist door de laat ingevallen Cafer Bekar. Hij tikte een rebound binnen. De gouden wissels in de tweede helft zowel voor- als achterin, door de trainer van Jeugd, hebben de uiteindelijke doorslag bepaald.