Scheidsrechter

Gerritsen, J.R.

Onbekend

Geschreven door: Mustafa Ozturk

Na het gelijkspel tegen AGOVV was het duidelijk voor Jeugd 2. Alles lag nog in eigen hand, echter de laatste twee wedstrijden van het seizoen moesten wel gewonnen worden. De eerste tegenstander was Orderbos uit Apeldoorn. Voor hen lag er niets op het spel, ze stonden al op een veilige positie in de competitie. FC Jeugd begon zeer sterk aan de wedstrijd, waar ze binnen enkele minuten de score al konden openen. De combinaties liepen zeer soepel en de vleugels werden veelvuldig gezocht. Het duurde wel tot het eerste doelpunt uiteindelijk viel. De opbouw van Orderbos werd continu onder druk gezet en dat leverde zijn vruchten af. Bij het vastzetten pakte Mustafa Ozturk de bal af en liep direct alleen op de keeper af. De keeper deed nog een uiterste poging maar de bal was al voorbij. Penalty voor Jeugd. Deze werd simpel benut door Salim Tirgil (1-0). Na het openingdoelpunt bleek ook het verweer van de tegenstander gebroken. Tweede doelpunt goed voorbereidend werk door Omer Tirgil en simpel ingetikt door Mustafa Ozturk (2-0). Nu was het goed voorbereidend werk van Mustafa Ozturk en scoorde Omer Tirgil zeer bekwaam in de korte hoek (3-0). Tevens ook de ruststand.

De tweede helft kreeg Jeugd de opdracht om vooral geen onnodige kaarten en blessures op te lopen. Omer Tirgil bekroonde zijn spel een solo en geplaatst schot in de hoek (4-0). Mustafa Ozturk scoorde ook zijn tweede van de dag door een rebound in te tikken in leeg doel (5-0). Na publiekswissels voor Mustafa Ozturk en Omer Tirgil beslisten Sedat Akdeniz met een intikker (6-0) en Sevki Durmus met een scrimmage voor de eindstand (7-0). Vooral het laatste doelpunt was van ongekende schoonheid. Nu kon Jeugd zich opmaken voor de seizoensfinale wedstrijd tegen ZVV.