Datum

7 april 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Een 3-0 voorsprong tegen het Utrechtse PVC was voor FC Jeugd niet genoeg. Na het laatste fluitsignaal stond een teleurstellende 3-3 eindscore op het prachtige scorebord.

,,Bijna een half uur gespeeld en elke kans was raak. Maar na de 3-0 zakte de concentratie weg. Er werden vele matige keuzen gemaakt. De 3-3 was ongelooflijk. Een bal die bijna veertig meter onderweg is en toch doel treft", baalde FC Jeugdtrainer André Hagen zichtbaar.

Hij zag dat zijn ploeg al in de eerste minuut een zuivere strafschop werd onthouden.

,,De scheidsrechter stond op grote afstand. Maar Kemal Kandemir werd echt onderuitgehaald toen hij kon scoren."

FC Jeugd zat niet bij de pakken neer. Het zette de zeker niet slecht spelende gasten on der druk.

Een splijtende pass over meer dan vijfendertig meter (Yunus Özcan) kwam via Umit Senyer  (archieffoto) bij doelpuntenmaker Elmeris Avidic:1-0. Een minuut of acht later stonden Senyer en Avdic aan de basis van de 2-0. Laatstgenoemde wist koppend de Utrechts doelman te passeren.

Drie minuten later krulde Umit Senyer een vrije trap prachtig langs het opgestelde Utrechtse muurtje: 3-0.

,,Wat er daarna gebeurde is met geen pen te beschrijven. Het leek wel of de spelers gas terugnamen. PVC kwam binnen een honderd seconden op 3-2. Zij mochten bijna ongehinderd doorlopen", keek de trainer met afgrijzen terug.

In de tweede helft die bijna schriftelijk kon worden afgedaan, was er voor het publiek weinig te genieten. De thuisclub speelde als elf eilandjes en de gasten wisten weinig kansen te creëren.

,,Met nog zes minuten te spelen wordt er lange bal van achteruit ons strafschopgebied in gegooid. Niemand greep in en doelman Yilmaz was kansloos: 3-3. Ik denk dat wij onze aspiraties op nacompetitie voetbal bijna kunnen vergeten", sloot Hagen teleurgesteld af.

FC Jeugd neemt nu de zevende plaats in. De achterstand op een plek die misschien recht geeft op P/D-voetbal is al zeven punten.

Ook in de tweede periode loopt de concurrentie weg. De Edenaren tellen een verliespunt achterstand op koploper UVV.

Zondag gaat FC Jeugd op bezoek bij HDS dat de tiende plaats bezet.