Datum

4 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Gemakkelijk ging het niet. Maar uiteindelijk won FC Jeugd met 4-3 van hekkensluiter Waterwijk.

,,Deze ploeg (Waterwijk, Red.) speelde veel beter dan ik had verwacht. Dan kom je met 0-1 achter, daarna op 3-1 en 4-2. En dan is het de laatste minuten billenknijpen als de 4-3 valt", reageerde uitblinker Ilker Ozturk na afloop. De middenvelder zette zelf met twee doelpunten en meerdere pogingen daarvoor de toon.

,,Ik denk dat FC Jeugd goed uit de startblokken kwam. Een aantal kansen kreeg maar te slordig was die te verzilveren. Nee, het gemis van de afwezige Mustafa Tirgil, Achraf Benahmed en Altay Tomruk, maar daarin niet meespelen. Als je ziet welk niveau wij op de trainingen halen is het voor mij onbegrijpelijk dat wij dat in de wedstrijden niet kunnen omzetten.

Ozturk sloeg daarmee de spijker op zijn kop. Binnen tien minuten stond de Edese derdeklasser met 0-1 achter. Aan de zijlijn werd rechtsachter Ilkan Tomruk eruit gelopen. Ook de toegesnelde Yunus Özcan kon het tij niet meer keren. Dean van Rooij tikte de bal beheerst langs doelman Özkan Yilmaz.

,,Daarna volgde een goede fase onzerzijds. Ik wist eerst een kans net niet te benutten. Maar nadat Enes Baykan een mooie actie opzette, was mijn kanonskogel vanaf een meter of achttien raak: 1-1", glunderde de doelpuntenmaker.

Na ruim een uur spelen leek de beslissing te vallen. ,,Uit een corner poeierde Ilkan Tomruk snoeihard op het doel. In de rebound wist ik te scoren: 2-1", ging Ozturk verder. SCOREN Maar in de laatste tien minuten vielen de doelpunten als rijpe appels. Eerst was het Kemal Kandemir die na een solo de Waterwijkse d oelman kansloos liet: 3-1. ,,Ik dacht dat het beslist was. Maar uit een omstreden corner mochten zij (verdediger Frans Scheerlink) vrij inkoppen: 3-2", sipte Ozturk. Kemal Kandemir zette snel het verschil weer op 4-2. Maar een minuut later was een boogbal (Joey Zoet) de FC Jeugd doelman Özkan Yiilmaz te machtig:4-3 Hoewel de gasten nog verwoed aanvielen bleef dat de winst in Edese handen.

,,FC Jeugd gaat de tweede periode pakken. Let maar op mijn woorden. Ik zie dat de ploeg wekelijks groeit. Natuurlijk gaat nog niet alles foutloos. Maar wij (FC Jeugd) gaan nog een rol van betekenis spelen", besloot tweevoudig doelpuntenmaker Ilker Ozturk gedecideerd.

FC Jeugd neemt in de derde klasse West nu een negende plaats in. De ploeg verzamelde acht punten uit zeven wedstrijden. Op zondag 18 november gaat FC Jeugd op bezoek bij de nog zonder puntverlies zijnde koploper Theole (Tiel).